Володимир Квурт: Це був розбійний напад - „Поступ“, 11 серпня

|

— Пане Володимире, Ви розцінюєте події, що сталися вночі 30 липня, як напад?

— Доки я не отримав будь-якого офіційного повідомлення з боку міліції чи прокуратури, я стверджую, що це був бандитський напад. Личаківський райвідділ міліції жодного офіційного пояснення нам не надав. Натякають, що це були представники силових структур, але хто конкретно — не вказують. Немає пояснення, чому відпустили підозрюваного у цій справі, який при затриманні визнав, що він перебував на фабриці, стежив за нею і що він працює на компанію „Філіпп Морріс Україна“. Логічно було б його запитати: хто з ним був?

— Невже слідству так і не вдалося встановити, хто проник на фабрику?

— Інформації ні про обставини події, ні про стан цієї справи, ні про її учасників на сьогоднішній день у нас немає. Коментувати ці події правоохоронні органи відмовляються. Ми звернулися з відповідними запитами у райвідділ, Службу безпеки, прокуратуру. На жаль, не маємо відповіді з жодної структури. Була розмова і в податковій, однак і там у приватній бесіді мені сказали, що податківці до цього стосунку не мають.

— Однак Ви все ж вважаєте, що до нападу причетна компанія „Філіпп Морріс“?

— На сьогодні є усі підстави так вважати. Є ряд непрямих доказів, які наводять на цю думку. Даремно думати, що міжнародні компанії не зауважують наших потуг і росту. Зрозуміло, що вони захищаються. Адже вони довго завойовували цей ринок, використовуючи різні методи, і думаю, що не зупиняться перед дискредитацією своїх конкурентів. Погодьтеся, багато людей не захочуть мати з нами справу, думаючи ,що ми займаємося чимось незрозумілим. Доказом того, що ця компанія причетна до нападу, для мене служить і офіційна інформація для преси, розповсюджена „Філіпп Морріс“. Коли я прочитав її, у мене виникло багато запитань. Наприклад, чому компанія схвалює цей напад? Чому пов`язує його з рейдом правоохоронних органів? На сьогодні ми не володіємо інформацією, що це були правоохоронні органи, а „Філіпп Морріс“ володіє. Якщо вони і надавали якусь інформацію силовим структурам, чому саме так пройшла перевірка?

— Ви думаєте, вони хотіли щось підкинути на фабрику?

— Можемо дискутувати, що мали на меті. Можливо, хотіли щось підкинути , а може, хотіли дізнатися, скільки обладнання у нас стоїть, яку продукцію ми виготовляємо чи ще якісь технологічні таємниці. А може, вони взагалі нічого не шукали, а приїхали на фабрику, аби непрямо звинуватити нас у чомусь? Можливо, хтось дезінформував правоохоронні органи? На запитання, що вони роблять на фабриці, нападники одному майстру відповіли: „У нас екскурсія“.

Я розцінюю цей напад як елемент недобросовісної конкуренції. У листі, розповсюдженому „Філіпп Морріс“ є натяки, що деякі фабрики в Україні розповсюджують контрабандну продукцію. Не зрозуміло тільки, до чого тут Львівська тютюнка. Сказали про якісь успішні заходи щодо конфіскації такої продукції, хоча я такої інформації не знаю.

— А важко підробляти цигарки відомих марок? І як це легше робити — на фабриці чи в кустарних умовах?

— Важко. Сигаретний папір купують лише за кордоном. Невже міжнародні компанії не проводять аналізу, скільки паперу закупила та чи інша фабрика, яку звітність вона подає? Та й як можна прийти і замовити пачку відомого бренду у типографії без певних пояснень? Отже, треба мати підпільні типографії. Звісно, підробки з`являються, але, на мою думку, це прерогатива одиночок, хоча сильно заробити на підробці неможливо. Адже цю справу супроводжує багато проблем як у процесі виготовлення, так і реалізації.

— Ви відчували якісь прояви недобросовісної конкуренції до цього випадку?

— Тільки у нас з`явилися вдалі сигарети — ми випустили тверду пачки „Фільтр“ у твердій упаковці — як міжнародні компанії опустили ціни у тому ціновому сегменті, на який була зорієнтована наша продукція. Антимонопольний комітет повинен був би звернути увагу на це, однак нічого не зробив.

Був ще один прикрий випадок, про який писали газети — ніби в курця у Хмельницькому в руці зірвалася сигарета виробництва ЛТФ, після чого рівень продажу у нас значно впав. Що це — випадковість чи таки недобросовісна конкуренція?

Знову ж таки, наші цигарки можна придбати лише у фірмових кіосках мережі „Львівський тютюн“, бо в інших спеціалізованих точках, а їх в Україні більше 90 тисяч, вітрини викуплені. Міжнародні компанії платять кожному кіоску за виставлення на вітрині своєї продукції, причому навіть у певній послідовності. Ціна коливається від 1 до 3 доларів за виставлену пачку. Інша продукція на вітрину потрапити не може, а це, на мою думку, неправильно. Потрібно на кожній вітрині залишати місце для цигарок інших марок.

— Яка реакція на події на Львівській тютюнці мера Львова, мера Винник?

— Від Буняка — жодної реакції, мер Винник Сергій Уваров, як тільки дізнався про напад, одразу приїхав на місце події і зараз докладає всіх зусиль, аби дізнатися, ким були нападники.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *