Олександр Сендега, голова Львівської облдержадміністрації: “Таких опадів не пам‘ятають навіть старожили”

|

“Біда завжди приходить коли її не чекають. Так сталося і цього разу: в ніч з 30 на 31 липня в окремих районах Львівщини випала півторамісячна норма опадів, до тогож вони були локальними. Таких опадів не пам’ятають навить старожили цих місцевостей. Спостерігаємо якусь містичну закономірність у 1997 році паводок був у період з 26-27 липня, 2001 року 28-29 липня, а цього року 30-31 липня.

Внаслідок цьогорічного паводку головним чином постраждали Сколівський та Стрийський райони. На сьогодні без електропостачання залишаються 2 населені пункти і 794 будинки підтоплені. Загальні збитки, які понесла область, за попередніми оцінками, складають 22 мільйони гривень.

Протягом останніх днів я мав телефонні консультації з Президентом України та прем’єр-міністром, які доручили мені особисто контролювати ситуацію в потерпілих районах.

Уряд вже виділив першу матеріальну допомогу – 3,5 мільйони гривень для надання допомоги населенню, а на ліквідацію наслідків стихії скеровано більше 4 тисяч осіб та 50 одиниць техніки”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *