“Чорний” піар у поштових скриньках - „Львівська газета“, 30 липня

|

Учора львів’яни у своїх поштових скриньках знайшли спецвипуск газети “Уикенд” (додаток до тижневика “2000”), повністю присвячений особам Павла Лазаренка та Юлії Тимошенко. “Украина и США против Лазаренко & Тимошенко”, – написано на першій шпальті. Експерти переконані, що це лише початок війни компроматів.

У газеті не зазначено жодного прізвища авторів матеріалів. Лише вказано, що кілька текстів робили за матеріалами інтернет-сайту “Україна кримінальна”, журналу “Профиль”, також використали матеріали російського інтернет-сайту FLB. Підписано лише один текст – лист у редакцію від київського пенсіонера Михайла Бутрименка.

Як не дивно, львівські представники опозиції спокійно сприйняли негативний піар щодо своїх лідерів. Так, Іван Денькович, голова ЛОО “Батьківщина”, в коментарі “Газеті” заявив, що ні у Львові, ні в Україні люди не повірять у такі компромати. “Люди вже нікому не вірять, – заявив пан Денькович. – Але ми все ж таки намагатимемося активніше протидіяти появі таких фальшивок”.

До речі, про розповсюдження газети представники опозиції знали задовго до того, як це сталося. Партія “Батьківщина” у вівторок, 27 липня, оприлюднила заяву-попередження під назвою “Увага! Фальшивка”, в якій зазначила, що до розповсюдження готують видання накладом 5 мільйонів, воно повинно скомпрометувати лідера партії Юлію Тимошенко. На сьогодні, 30 липня, запланували скликати прес-конференцію, де керівники ЛОО “Батьківщина” мали б прокоментувати ситуацію, проте вона не відбудеться, оскільки Іван Денькович прийматиме делегацію з Канади.

– Ми готували прес-конференцію, але не встигаємо її провести, – розповів він. – Обласна організація партії “Батьківщина” прийматиме в своєму офісі делегацію з Канади, яка прибула на святкування 110-ї річниці українського футболу.

Чому канадська делегація та 110-річниця футболу є важливішими за реноме одного з лідерів опозиції – пояснити важко. Як і те, чому “Батьківщина” не спромоглася на жодні інші кроки, крім оприлюднення заяви, аби запобігти поширенню компромату на свого лідера.

Петро Олійник, керівник штабу блоку Віктора Ющенка “Наша Україна” у Львівській області, переконаний, що кількість фактів брудних технологій зростатиме, а люди не повірять цьому в будь-якому разі.

– Ми намагаємося попереджати мешканців Львівської області, – говорить П. Олійник. – Але “чорний піар” іде таким потоком, що просто не встигаємо. Зупинити це не можемо, хіба що прищепити людям неприйняття цієї інформації.

Н.О.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *