Жертва корупції - „Поступ“, 2 липня

|

Учора стало відомо про відставку з посади начальника управління Державтоінспекції Львівської області Сергія Марусича. За неофіційною інформацією, незабаром відбудеться його призначення на аналогічну посаду, але вже в Кіровоградській області. Зі Львова ж Сергія Марусича забирають через викриття низки скоєних ним і його підлеглими серйозних посадових порушень.

Як повідомили „Поступ“ у Державному департаменті автоінспекції МВСУ, впродовж останніх двох місяців у Львівському обласному управлінні ДАІ проводили спеціальну перевірку, яка виявила цілий перелік порушень, котрі вчинило керівництво місцевого ДАІ. Варто зазначити, що київських чиновників скерували з ревізією до Львова після того, як на ім`я міністра МВС Миколи Білоконя надійшло депутатське звернення від „нашоукраїнця“ Юрія Кармазіна.

Він вимагає звільнити Сергія Марусича не просто з посади, а взагалі з органів ВСУ. Радикальність такої вимоги підкріплена серйозними звинуваченнями у корупції на адресу тепер уже колишнього начальника Львівських державтоінспекторів. У своєму зверненні народний депутат подає факти змушування громадян працівниками УДАІ у Львівській області платити внески до доброчинного фонду під час оформлення документів на автомобілі. Особисто ж Сергія Марусича звинуватили в тім, що він використовував кошти, отримані управлінням ДАІ як штрафи, на купівлю приватного помешкання.

“За фактами таких зловживань слід щонайменше порушити кримінальну справу і звільнити підозрювану особу з органів внутрішніх справ, — коментує „Поступу“ консультант Комітету Верховної ради з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією Павло Барнацький. — У разі ж із Сергієм Марусичем вчинили так, як звикло роблять у нашій країні, — аби уникнути кримінальної відповідальності і „зам`яти“ справу, його просто терміново переводять на аналогічну посаду до іншої області“.

Начальник УМВС у Львівській області Олег Сало підтвердив, що „переведення пана Марусича в іншу область пов`язане з порушеннями, виявленими внаслідок київської перевірки“. До речі, за словами Олега Сала, перевірка діяльності місцевих правоохоронців ще не завершена, тож незабаром громадськість може дізнатися ще не про одну протиправну дію львівських міліціонерів. Та з іншого боку, начальник УМВСУ у Львівській області, який, нагадаємо, свого часу теж обіймав посаду начальника УДАІ у Львівській області, запевнив, що значної, як на його погляд, крамоли, за яку можна було б звільняти чи відкривати кримінальну справу проти екс-начальника ДАІ Львівщини Сергія Марусича, не виявлено. „За скоєні порушення Сергія Марусича дисциплінарно покарали — винесли сувору догану за порушення фінансово-господарської діяльності ДАІ“, — заспокоїв нас пан Сало.

Однак мусимо зазначити, що керівництво місцевої міліції взагалі не надто охоче розповідає про злочини та порушення, скоєні їхніми підлеглими. Так, наприклад, важко було з уст міліціонерів дізнатися про дві кримінальні справи, які обласна прокуратура нещодавно порушила щодо львівських та яворівських правоохоронців. Йдеться про випадки, коли працівники Державтоінспекції задля позитивної статистики вигадували „мертвих душ“. Аби створити видимість результативної праці, вони фальсифікували протоколи про адмінправопорушення, яких не було, підробляючи не лише статистичні показники, а й квитанції про оплату штрафів.

Катерина ЗЕЛЬМАН

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *