ОСТАННІ НОВИНИ

Пропагандистці Сімоньян заочно оголосили ще одну підозру в Україні. Деталі

Наталя Дуляба

|

Російська пропагандистка Маргаріта Сімоньян договорилась до ще одного криміналу в Україні. Цього разу їй оголосили підозру за заклики до геноциду. Про це Львівському порталу повідомили в СБУ.

Маргаріта Сімоньян очолює міжнародний рупор кремля – телеканал «RT» і входить до медійного пулу російського диктатора Путіна. За даними слідства, вона однією з перших підтримала повномасштабне вторгнення РФ в Україну та воєнні злочини російських окупантів.

Серед нових задокументованих злочинів – публічні заклики Симоньян до масового вбивства українських дітей у грудні 2023 року.

Крім цього, російська пропагандистка неодноразово агітувала за продовження ракетно-бомбових ударів по цивільній інфраструктурі України.

Вона регулярно поширює кремлівські наративи у вигляді «авторських» дописів на власному Телеграм-каналі та в ефірах російських телеканалів, насамперед у телепередачі ще одного російського пропагандиста – Владіміра Соловйова.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки заочно оголосили Маргаріті Симоньян нову підозру за чотирма статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 2 ст. 442 (геноцид);
  • ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України);
  • ст. 436 (пропаганда війни);
  • ч. 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників).

Зазначимо, що у березні 2023 року СБУ вже оголошувала підозру Сімоньян за посягання на територіальну цілісність і недоторканність України.

Пропагандистка перебуває на території РФ, тож тривають комплексні заходи для її притягнення до відповідальності.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *