Леонід Мельник, перший заступник голови ЛОДА: “Через ситуацію на ринку пального можливі коливання цін на деякі групи товарів”

|

“Формування ціни відбувається на певних засадах і адміністративного тиску тут бути не може, тут може бути тільки стіл переговорів. Саме так уряд себе повів, коли повів переговори з головними постачальниками. Ми коли говоримо, що рівень рентабельності заправок становить 15-20%, то ми кажемо, будь-добрий знизити рівень рентабельності, візьми зараз 5 відсотків, ти ж працюєш на території області, ми тобі дали земельну ділянку добру, ще чимось допоможемо.

Це ж як ланцюгова реакція – творя ціна буде впливати на рівень цін. У цій роботі є сфера державного управління, є компомнет податкової, силових структур, тобто тих, хто перевіряє реальність формування ціни та рівень їх рентабельності. Ми і в такий спосіб також думаємо домовлятися. Це не спосіб батога чи якихось страшилок. Я скоріше схильний до діалогу і за рахунок цього вирішувати проблеми.

Наш аналіз каже, що через ситуацію на ринку пального можливі коливання цін на деякі групи товарів, зокрема, тих, де частка транспортних видатків висока. Хоча зараз можу сказати, що ціна на хліб та на пасажирські первезення не змінилася.”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *