„Що потрібно, щоб мати вплив на арбітрів?“ - „Високий замок“, 10 червня

|

На засіданні виконкому Федерації футболу України віце-президент ФФУ, а в минулому працівник прокуратури і суддя Харківського обласного суду (з 1969-го до 1992 року) Сергій Стороженко заявив, що під час його перебування у Львові генеральний директор “Карпат” Петро Комар розпитував його про те, як “під’їхати” до арбітрів: “Ми сиділи на задньому сидінні машини, і Петро Комар запитав у мене, що потрібно, щоб мати вплив на арбітрів”.

“Я сказав те, що сказав. І більше говорити на цю тему не хочу, – відреагував на прохання газети “Сегодня” роз’яснити зміст свого висловлювання Стороженко. – Прийнято рішення відправити до Львова комісію, яка повинна розібратись, що відбувається з командою”.

За коментарем “Високий Замок” звернувся до гендиректора “Карпат” Петра Комара.

“Це не відповідає дійсності й такої розмови не могло бути, – зазначив Петро Комар. – Ми розмовляли зі Стороженком на різні теми, але передусім про об’єктивне ставлення до “Карпат”. Адже у трьох матчах за участю нашої команди арбітри отримали негативну оцінку. Це “двійки” за гру, а в окремих випадках ще й дискваліфікація. Звісно, що ці помилки вплинули на турнірне становище клубу. “Карпати” сьогодні виступають за чесну гру, бо нам набридла подвійна мораль. Подібна заява одного із керівників ФФУ, можливо, є реакцією на відкритий лист-звернення ветеранів “Карпат” і на нашу апеляційну скаргу на рішення КДК ФФУ щодо дискваліфікації Юрія Максимова.

Але загалом така заява є повною маячнею. Справді, у п’ятницю, 11 червня до Львова має приїхати комісія, хоча наш клуб вже пройшов атестацію ФФУ. Хто буде очолювати цю комісію, мені наразі невідомо. Просто проковтнути висловлення Стороженка я не маю наміру, тож ми відповідним чином готові на нього відреагувати. Але головним завданням для “Карпат” є збереження прописки у вищій лізі. А подібне протистояння не йде ні на користь “Карпатам”, ні всьому українському футболу”.

Михайло РОМАНЯК

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *