Володимир Гураль, прокурор м. Львова: “За час моєї роботи в прокуратурі міста з випадками тортур я не стикався”

|

Що стосується застосування тортур у 2003 році і в першому кварталі цього року, то таких фактів не зарєстровано. Якщо і були звернення з приводу побиття, застосування незаконного ведення і незнання слідства, то вони не були підтверджені. Факти ж застосування тортур, коли підвішують, “слоника” роблять та інші незаконні методи, таких не було.

В той же час, побиття були – на сьогоднішній день є дві кримінальних справи. Кримінальна справа щодо працівників державної служби охорони, які банально заради грабежу, будучи у формі, побили людину, ця було в в січні цього року зараз справа спрямована в суд. В Галицькому райвідділі – громадянин звернувся з заявою, що його побили і пограбували особи у формі працівників міліції, зараз ці особи не встановлені і ми не можемо стверджувати, що це працівнки міліції, але оскільки вони були в формі, наразі шукаємо серед працівників міліції. Якщо встановимо винних, будемо відповідно реагувати.

За час моєї роботи в прокуратурі міста з випадками тортур я не стикався, а взагалі за роки роботи в прокуратурі були класичні випадки, особливо в середині 90-х років, по цих фактах ми порушили керимінальні справи. Коли незаконно затримують, доставляють у райвідділ відділ, наприклад, надягають противогаз, перекривають повітря, палицею бють по п’ятах для отримання незаконних свідчень. До нас поступали звернення, ми встановлювали цих працівників міліції і засуджували. Найважча стаття 364 третя частина де міра покарання від семи до десяти років. Водночас, відколи я працюю міським прокурором жодних звернень від правозахисних організацій з приводу порушення прав людини чи тортур я не отримав.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *