Церква також має план розвитку - „Львівська газета“, 1 квітня

|

“У житті Церкви, як і в житті кожної установи, є потреба перевіряти, реформувати, тобто повертатися до джерел нашого покликання. Саме тому ми хочемо укласти душпастирський план, з допомогою якого могли б краще реалізовувати те, що є добре, а те, чого ще не робимо, розпочати здійснювати”, – сказав під час чергового робочого засідання душпастирів УГКЦ Блаженніший Любомир Кардинал Гузар.

Засідання відбулося 30 березня 2004 року. Участь у ньому взяли представники всіх єпархій та екзархатів УГКЦ. Головним завданням засідання стало опрацювання душпастирського плану.

Як пояснив “Газеті” прес-секретар Глави УГКЦ отець Ігор Яців, душпастирський план – це стратегія розвитку Церкви. Головне його завдання – встановити пріоритети в напрямках розвитку, терміни перевірки їх виконання та забезпечення постійного розвитку без огляду на зміну керівних і виконавчих кадрів. Душпастирський план базується на чинному церковному праві Києво-Галицької Митрополії УГКЦ і структурно поділяється на чотири розділи, які відповідають ієрархічним рівням церковного управління у Києво-Галицькій Митрополії.

Глава УГКЦ розповів, що зазначеній зустрічі передували три засідання робочої групи, на яких розробили п’ять окремих напрямків майбутнього душпастирського плану: священик, парафія, суспільна комунікація, економат (економічні питання), довершений церковний устрій – патріархат. Окрім того, до кожної з перелічених тем запропонували декілька тез, навколо яких потрібно планувати конкретні заходи для їх реалізації. Під час нинішнього засідання душпастирі вирішили внести до плану ще одну тему – євангелізацію.

Наступним етапом засідання став процес формування груп (відповідно до тем) для напрацювання душпастирського плану. До кожної групи ввійшли один або два владики, члени Синоду Єпископів Києво-Галицької Митрополії УГКЦ, та по одному священику від кожної єпархії чи екзархату. Відтак ці групи працюватимуть самостійно за окремим графіком.

Душпастирський план, напрацьований під час робочих засідань, розглянуть на початку червня 2004 року на Синоді Єпископів Києво-Галицької Митрополії УГКЦ. Після затвердження він стане законодавчим актом, згідно з яким розвиватиметься Українська Греко-Католицька Церква.

О.Я.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *