ОСТАННІ НОВИНИ

Радбез ООН збереться через постачання Росії корейських ракет

Наталя Дуляба

|

На засіданні 10 січня Радбез ООН розгляне постачання Росії балістичних ракет від Північної Кореї. Про це повідомив постійний представник України при ООН Сергій Кислиця.

За словами дипломата, засідання скликають партнери-члени Радбезу у координації з Україною. Причиною цьому стала заява Білого дому про те, що КНДР передала РФ кілька десятків балістичних ракет і пускові установки до них.

У США кажуть, що мають цьому докази. Більше того, російські війська вже встигли застосувати отримані ракети проти України. Щонайменше одну з цих корейських ракет окупанти запустили 30 грудня 2023 року.

2 січня російські війська запустили ще кілька балістичних ракет КНДР по Україні, в тому числі під час нічної атаки. Американці вважають, що Росія використає додаткові ракети з КНДР, щоб знищити більше цивільної інфраструктури України та вбити українських мирних жителів.

Зі свого боку США вже готують додаткові санкції проти осіб, причетних до передання Росії військової допомоги з Північної Кореї та Ірану, зокрема балістичних ракет.

Як повідомляв Львівський портал, на початку листопада 2023-го західні ЗМІ з посиланням на розвідку писали, що Північна Корея відправила Росії мільйон артилерійських снарядів.

Голова воєнної розвідки України Кирило Буданов підтверджував, що Москва ще з серпня отримує снаряди від Пхеньяна.

Наприкінці 2023 року у Генштабі ЗСУ заявили, що артилерійські та мінометні заряди, які отримують російські окупанти з Північної Кореї, є неякісними й нерідко розриваються просто у стволах.

Як відомо, КНДР має одні з найбільших у світі складів артилерійських снарядів і ракет, сумісних зі зброєю радянських часів, яку Росія використовує в Україні.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *