ОСТАННІ НОВИНИ

Привезені росіянам снаряди з Північної Кореї розриваються прямо у стволах, – Генштаб

Наталя Дуляба

|

Артилерійські та мінометні заряди, які отримують російські окупанти з Північної Кореї, є неякісними й нерідко розриваються просто у стволах. Про це йдеться у ранковому зведенні Генштабу за 20 грудня.

Так, війська РФ змушені використовувати артилерійські та мінометні снаряди, привезені з КНДР, оскільки мають брак власного виробництва. Втім північнокорейські заряди є низької якості.

«Зафіксовано непоодинокі випадки розриву цих боєприпасів прямо у стволах гармат та мінометів окупантів, що призводить до втрат озброєння та особового складу загарбників. Зокрема, такі випадки зафіксовано в угрупуванні військ “Днепр”, де командувачем є генерал Теплінський», – кажуть у Генштабі.

Нагадаємо, на початку листопада західні ЗМІ з посиланням на розвідку писали, що Північна Корея відправила Росії мільйон артилерійських снарядів.

Наприкінці липня міністр оборони Росії Сергєй Шойгу здійснив рідкісну поїздку до Північної Кореї. Невдовзі після цього Кремль відправив до Пхеньяна військовий літак, викликавши занепокоєння щодо того, що КНДР збирається розпочати велику передачу зброї РФ.

Голова воєнної розвідки України Кирило Буданов підтвердив, що Москва ще з серпня отримує снаряди від Пхеньяна.

Як відомо, КНДР має одні з найбільших у світі складів артилерійських снарядів і ракет, сумісних зі зброєю радянських часів, яку Росія використовує в Україні.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *