ОСТАННІ НОВИНИ

Росія вже півтора місяця отримує снаряди від Північної Кореї, – Буданов

Наталя Дуляба

|

Коментуючи зустріч у Росії двох диктаторів Владіміра Путіна та Кім Чен Ина, керівник воєнної розвідки України Кирило Буданов заявив, що РФ вже півтора місяця отримує снаряди від КНДР. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі ГУР.

«Коли кажуть, що зараз Путін відпише чи підпише, це все фальш, бо ще півтора місяця тому все було узгоджено і почалося відвантаження [снарядів] з Північної Кореї», – пояснив Кирило Буданов журналістам NV.

За його словами, КНДР постачає в Росію боєприпаси до радянських гармат калібру 122 і 152 мм, ракети до РСЗВ «Град» та певну кількість танкових снарядів.

Водночас очільниу ГУР зауважив, що Північна Корея здатна виготовляти снаряди у значних обсягах, оскільки на відміну від Росії, режим у Пхеньяні зберіг об’єкти для серійного виробництва озброєнь.

За даними воєнної розвідки України, російські підприємства військово-промислового комплексу задовольняють планові потреби окупаційної армії у снарядах лише на 3-7%.

На думку Кирила Буданова, поставки північнокорейських озброєнь справді можуть трохи вгамувати снарядний голод окупантів. Більше того, Кремль прагне отримати від КНДР мільйонні партії боєприпасів.

«Це таке замовлення. А скільки корейці зможуть передати швидко – питання», – підсумував Кирило Буданов.

Нагадаємо, 13 вересня лідер Північної Кореї кім Чен Ин приїхав 13 вересня у Росію і зустрівся з президентом РФ Владіміром Путіним на космодромі «Східний». Саме зважаючи на цей візит активно заговорили про військову співпрацю обох країн, хоча, як відомо, дещо раніше до КНДР їздив міністр оборони Росії Сєргєй Шойгу.

Зі свого боку США вже заявили, що якщо Північна Корея передасть Росії зброю, то Штати «без вагань» введуть нові санкції проти КНДР та РФ. Втім ще на початку 2023 року США публічно говорили про наявність доказів, що Пхеньян постачає Кремлю зброю.

Сама КНДР досі заперечувала, що постачає Росії зброю.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *