ОСТАННІ НОВИНИ

Росіяни хочуть звинуватити українське підпілля у причетності до терактів

Наталя Дуляба

|

Росіяни хочуть дискредитувати українських партизанів, звинувативши їх нібито у причетності до організації терактів у школах Криму. Про це Львівському порталу повідомили у Центрі національного спротиву.

Росіяни поширюють фейкові листування з підлітками, яких нібито вербували українські партизани для організації теракту у школах Криму. Таким чином ворог планує перекласти відповідальність на українців за масові вбивства росіян у Підмосков’ї.

«Можемо констатувати, що кремлівський режим використовує смерть лише для поширення ненависті та ще більших смертей. Зауважимо, що спротив не співпрацює з особами, які не досягли 18 років», – наголошують у Русі спротиву.

Водночас українців на тимчасово окупованих територіях закликають бути обережними й уникати місця масового скупчення людей, аби не стати жертвою чергової провокації Кремля.

Нагадаємо, ввечері 22 березня в концертному залі Crocus City Hall у підмосковному Красногорську сталася стрілянина під час концерту гурту «Пікнік». Загинули 133 людини, ще понад 150 поранені.

Хоч США заявили, що теракт влаштував ІДІЛ, Росія наполегливо намагається перекинути провину на Україну.

І ФСБ, і сам Владімір Путін заявляють, що терористи начебто мали «контакти в Україні» та збирались втекти в Україну.

Крім того, російські пропагандисти показали на телеканалі НТВ діпфейк із секретарем РНБО Олексієм Даніловим, намагаючись переконати, що нібито Україна причетна до теракту.

Всі ці звинувачення Україна заперечує. США та інші західні країни теж кажуть, що Україна не має стосунку до теракту у Підмосков’ї.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *