ОСТАННІ НОВИНИ

Письменник Сергій Жадан мобілізується до лав Нацгвардії

Ольга Денисяка

|

Український письменник, музикант та громадський діяч Сергій Жадан вирішив вступити до лав 13 бригади Національної гвардії України «Хартія». Про це йшлось в сюжеті телеканалу СТБ в етері телемарафону 25 березня.

Письменник розповів журналістам про свої наміри мобілізуватись у Серебрянських лісах, де передавав допомогу військовим. Разом з ним до війська долучиться один з музикантів гурту «Жадан і собаки».

«Мені здається, сьогодні немає письменників чи не письменників, музикантів чи не музикантів — є громадяни України, які відчувають відповідальність за свою країну, і є громадяни, які намагаються цієї відповідальності уникнути в той чи інший спосіб. Військо, в принципі, всіх рівняє, бо наше військо є доволі точним зліпком українського суспільства», – розповів письменник.

Сергій Жадан – український письменник, перекладач, громадський діяч, фронтмен гурту «Жадан і Собаки».

Автор романів «Депеш Мод», «Ворошиловград», «Месопотамія», «Інтернат», поетичних збірок «Цитатник», «Ефіопія», «Життя Марії», «Тамплієри», «Антена», «Список кораблів» та інших.

Літературні твори Сергія Жадана одержали численні національні та міжнародні нагороди, були перекладені більше ніж двадцятьма мовами, зробивши автора одним із найвідоміших сучасних українських письменників.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *