ОСТАННІ НОВИНИ

15 громад на Львівщині не отримали заплановані у 2023 році доходи, – ЛОВА

Наталя Дуляба

|

58 із 73 громад Львівської області виконали планові показники за доходами у 2023 році, тоді як 15 ОТГ цього зробити не змогли. Причина – втрата «військового» податку. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської ОВА.

За даними департаменту фінансів ЛОВА, 79% усіх громад (або 58 ОТГ) на Львівщині отримали запланований на 2023 рік дохід. Тоді як у 15 громадах утворились дірки в бюджеті.

Зауважимо, що більшу частину доходів будь-якої громади формують саме податки, вже потім – низка інших платежів.

Найбільші труднощі з бюджетом виникли в Новокалинівській, Івано-Франківській і Яворівській громадах. Тут невиконання плану сягнуло більше 10%.

Дірки розміром від 3% до 10% утворились у Бісковицькій, Давидівській, Бродівській, Золочівській, Новояворівській, Перемишлянській, Самбірській, Сколівській і Старосамбірській територіальних громадах.

Менше 3% бюджетного плану не вистачило Меденицькій, Дрогобицькій і Турківській громадам.

«Переважна більшість зазначених органів місцевого самоврядування значною мірою залежали від надходжень податку на доходи фізичних осіб з військових», – кажуть у ЛОВА.

Загалом у 2023 році платники податків на Львівщині скерували до державного бюджету 99,2 млрд грн, що на 29% більше ніж попереднього року. Всі показники фондів бюджету Львівської області-2023 перевиконано.

Нагадаємо, на початку листопада Верховна Рада забрала від місцевих бюджетів «військовий» ПДФО (податок на доходи фізичних осіб). Із 1 жовтня 2023 року і до скасування/призупинення дії воєнного стану такі надходження йтимуть у державний бюджет України.

У 2024 році держбюджет має отримати 96,3 млрд грн «військового» ПДФО, всі ці кошти підуть виключно на сектор безпеки та оборони. Детальний розподіл видатків читайте за цим посиланням.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *