ОСТАННІ НОВИНИ

Більше 96 мільярдів: на що саме Україна витратить «військовий» ПДФО

Наталя Дуляба

|

96,3 млрд грн, які надійдуть у держбюджет-2024 від сплати ПДФО з зарплат військовослужбовців, Україна збирається витратити на сектор безпеки та оборони. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі уряду.

У 2024 році вперше до держбюджету надійде «військовий» ПДФО. За попередніми підрахунками, йдеться про 96,3 млрд грн. Завдяки внесеним до Бюджетного кодексу змінам ці кошти перенаправлять до спецфонду державного бюджету і підуть виключно на оборонні потреби України.

Зокрема, 45% (понад 43 млрд грн) скерують Державній службі спеціального зв’язку та захисту інформації України на виробництво та закупівлю спецтехніки і обладнання для військових (безпілотники, морські дрони).

Ці кошти призначені на вже чинну програму, яка почала функціонувати у березні 2023 року і передбачає закупівлю військової техніки та іншого обладнання для всіх складових сектору безпеки і оборони.

Ще 45% (понад 43 млрд грн) отримає Мінстратегпром для виконання програм реформування та розвитку оборонно-промислового комплексу, впровадження нових технологій та для виготовлення продукції оборонного призначення.

І 10% (близько 10 млрд грн) підуть військовим частинам на посилення матеріально-технічного забезпечення. Всю суму автоматично розподілять між частинами пропорційно до сплаченого ПДФО.

Нагадаємо, дотепер податок на доходи фізичних осіб із зарплат військовослужбовців в Україні поповнював місцеві бюджети. Однак 8 листопада Верховна Рада ухвалила закон, згідно з яким такі надходження йтимуть до державного бюджету, допоки в Україні не припинять чи не скасують воєнний стан.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *