ОСТАННІ НОВИНИ

Західне ППО має збивати російські дрони та ракети над Україною, – Сибіга 

Наталія Жолинська

|

Міністр закордонних справ України Андрій Сибіга заявив, що Захід має відповісти посиленою підтримкою України після останніх інцидентів із падінням російських дронів на території держав НАТО. Про це пише Європейська правда з посиланням на соцмережі посадовця.

За словами Сибіги, порушення російськими дронами повітряного простору Румунії та Латвії є нагадуванням, що агресивні дії РФ виходять за межі України.

 

«Колективною відповіддю союзників має бути максимальна підтримка України зараз, щоб покласти край агресії РФ, захистити життя і зберегти мир у Європі. Для цього Україна потребує конкретних дій союзників», – підкреслив він.

Серед таких дій Сибіга назвав рішення Заходу використовувати своє ППО для збиття російських ракет і дронів над Україною, посилення допомоги Збройним Силам України, а також зняття обмежень на використання Києвом зброї.

«Дійте зараз», – підсумував міністр. 

Раніше Львівський портал повідомляв, що 8 вересня у Міністерстві національної оборони Румунії заявили про порушення повітряного простору держави російським ударним БпЛА.  

Водночас з тим стало відомо, що у східній частині Латвії 7 вересня впав російських безпілотник, який за даними ЗСУ зайшов у повітряний простір Латвії з боку Білорусі.

Фото: Andrij Sybiha.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.  

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *