ОСТАННІ НОВИНИ

Klavdia Petrivna, що зібрала два аншлаги у Києві – це юна дівчина із Львівщини

Андрій Котенський

|

Втаємничена співачка Klavdia Petrivna, яка весь час приховувала своє обличчя та справжнє ім’я від публіки під час двох аншлагів у Палаці спорту в Києві повністю розсекретила себе. У популярній співачці, яка зняла капелюх, а потім й окуляри, впізнали юну співачку із Львівщини Соломію Опришко із села Гірного, яка навчалась в Дрогобицькому музичному коледж імені Василя Барвінського, повідомляє Львівський портал.

Від початку кар’єри виконавиця зберігала анонімність. Фанати приписували цей образ співачці Марії Кондратенко, а деякі вірили, що її голос створений за допомогою нейромережі.

За словами українського співака OSTY, інкогніто-співачкою Klavdia Petrivna вирішила бути не заради піару, а через сором’язливість та страх зганьбитися в разі провалу на сцені.

Як з’явилась мегапопулярна співачка Klavdia Petrivna

4 липня 2023 року невідома артистка Klavdia Petrivna опублікувала в TikTok відео зі своїми демоверсіями пісень, що стрімко набрали популярності. Вже 3 серпня Klavdia Petrivna опублікувала в особистому телеграм-каналі демоальбом, що складався із 7 треків.

Восени вона підписала контракт із молодим українським лейблом NEBO Music, що можна вважати офіційним виходом виконавиці на велику українську попсцену.

22 вересня 2023 року відбувся реліз мініальбому з 4 оновлених пісень, що входили в початковий демоальбом.

У перші місяці кар’єри, коли Klavdia Petrivna через необережність не володіла офіційними правами на демотреки, невідомі особи опублікували їх на кількох стрімінгових платформах та отримували з них прибуток.

Під час виступу в рамках Третього саміту перших леді та джентльменів Олена Зеленська процитувала рядок з пісні Клавдії Петрівни «Я щаслива»: «Лікарі кажуть, що це депресія, мама каже, що я лінива», акцентуючи на важливості теми ментального здоров’я.

8 грудня було опубліковано новий мініальбом «Зима», а наприкінці 2023 року вийшов трек «Чорні Білі» за участі співака OSTY.

2024 рік розпочався з оприлюднення треку «Сніг».

19 квітня 2024 року втаємничена Klavdia Petrivna вперше виступила наживо під час великого сольного концерту Артема Пивоварова. Дует виконав пісню «Барабан» на слова українського поета-футуриста, представника «розстріляного відродження» Ґео Шкурупія.

У липні 2024 року Klavdia Petrivna стала героїнею п’ятого випуску авторського проєкту Тіни Кароль «Дім Звукозапису», де на сцені виконала пісню «Намалюй мені ніч» автор музики якої є легендарний Мирослав Скорик, а текст написав Микола Петренко.

23 серпня Klavdia Petrivna презентувала дуетну пісню «Орбіти» із гуртом TVORCHI.

 

30 серпня 2024 відбувся дебютний сольний концерт Клавдії Петрівни в Києві, де співачка зняла з себе капелюха під час виконання пісні «Я тобі брехала» та все ж залишилась втаємниченою за окулярами.

31 серпня під час другого сольного концерту Клавдії Петрівни в Києві, співачка повністю розсекретила своє обличчя.

Квитки на обидва концерти розкупили, як гарячі пиріжки.

До слова, Клавдія Петрівна – це псевдонім, запозичений у героїні роману «Записки кирпатого Мефістофеля» українського письменника Володимира Винниченка.

Фото: Klavdia Petrivna.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *