ОСТАННІ НОВИНИ

На території Латвії впав російський безпілотник

Наталія Жолинська

|

У суботу, 7 вересня, в Резекненському районі (схід Латвії) впав російський безпілотник. Про це повідомила пресслужба Міністерства оборони Латвії.

Наразі правоохоронні органи держави продовжують з’ясовувати обставини інциденту, але, за попередніми даними, йдеться про військовий безпілотний літальний апарат РФ та, за наявною у ЗСУ інформацією, він зайшов у повітряний простір Латвії з боку Білорусі. 

Національні Збройні сили Латвії про інцидент проінформували відповідальних державних службовців, правоохоронні органи та країни НАТО регіону.  

«Ця ситуація є підтвердженням того, що ми повинні продовжувати розпочату роботу зі зміцнення східного кордону Латвії, включаючи розвиток можливостей протиповітряної оборони та можливостей електронної боротьби, які дозволяють нам обмежити роботу безпілотників різного призначення», сказав міністр оборони Латвії Андріс Спрудс. 

Відтак Латвія посилює охорону своїх сухопутних кордонів, повітряного простору та територіальних вод, а Збройні сили держави посилюють можливості протиповітряної оборони на східному кордоні. Союзники по НАТО, з іншого боку, здійснюють місію з патрулювання повітряного простору над країнами Балтії на ротаційній основі.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.  

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *