ОСТАННІ НОВИНИ

Українці здобули ще дві медалі з веслування на Паралімпіаді-2024

Наталія Жолинська

|

У неділю, 8 вересня, український веслувальник Владислав Епіфанов здобув «золото» на Паралімпійських іграх-2024 у Парижі. Окрім цього, українка Марина Мажула стала срібною призеркою у веслуванні на байдарках та каное. Про це пише Суспільне Спорт. 

Збірна України здобула першу золоту нагороду на Паралімпіаді-2024 у веслуванні на байдарках і каное. Сталося це в останній змагальний день, 8 вересня, у фіналі ва’а-одиночки на дистанції 200 метрів, де тріумфував Владислав Єпіфанов. 

Для 25-річного Єпіфанова Паралімпіада у Парижі стала першою у кар’єрі. При цьому до неї він підходив у статусі титулованого паравеслувальника: ставав чемпіоном двох останніх світових першостей у 2023  2024 роках. 

Результати змагань:  

  1. Владислав Єпіфанов (Україна) 47.49 секунд. 
  2. Джек Аєрс (Велика Британія) 47.87 секунд. 
  3. Пітер Коувен (Нова Зеландія) 48.28 секунд. 

Окрім цього, українська веслувальниця Марина Мажула принесла Україні другу медаль Паралімпіади-2024 у веслуванні на байдарках та каное «срібло» у фіналі змагань на 200 метрів на байдарках-одиночках у класі KL1. 

У фінальному заїзді українка стартувала із ще сімома спортсменками. У підсумку змагань Мажула посіла другу позицію, поступившись лише однією секундою представниці Чилі Катерінн Воллерман.  

Результати: 

  1. Катерінн Воллерман (Чилі) – 51.95 секунди. 
  2. Марина Мажула (Україна) – 52.87 секунди. 
  3. Едіна Мюллер (Німеччина) – 53.13 секунди.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.  

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *