ОСТАННІ НОВИНИ

Росія може використати іранські ракети для атак по інфраструктурі України восени та взимку, – ISW

Наталія Жолинська

|

Аналітики Інституту вивчення війни (ISW) вважають, що Росія може застосувати іранські ракети Fath-360 для атак по енергетичній, цивільній та військовій інфраструктурі України восени та взимку. Про це пише Укрінформ.

За повідомленнями, Іран нещодавно доставив до Росії понад 200 балістичних ракет малої дальності Fath-360. Британське видання The Times з посиланням на джерела писало, що російський корабель доставив ракети Fath-360 до невідомого порту в Каспійському морі 4 вересня.

«Американські та європейські чиновники нещодавно підтвердили, що Іран почав постачати Росії балістичні ракети малої дальності, а за оцінками ISW, російські війська, ймовірно, будуть використовувати ракети, поставлені Іраном, для ураження української енергетичної, військової та цивільної інфраструктури наступної осені і зими», – йдеться у повідомленні. 

Раніше Львівський портал повідомляв, що у Білому домі вже заявили, що якщо Іран передав чи передасть Росії балістичні ракети, це буде «драматичною ескалацією» підтримці Тегераном війни РФ проти України. 

Міністерство закордонних справ також висловило глибоке занепокоєння повідомленнями в міжнародних ЗМІ щодо можливої передачі Іраном балістичних ракет до Російської Федерації. У МЗС вважають, що якщо Іран справді передав Росії балістичні ракети, то це матиме «руйнівні наслідки» для двосторонніх відносин.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.  

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *