ОСТАННІ НОВИНИ

В Україні новий міністр агрополітики

|

Верховна Рада України призначила Віталія Коваля новим міністроим аграрної політики та продовольства України. Про це повідомив нардеп Ярослав Железняк.

«За» відповідне рішення проголосували 251 народний депутат.

«Останнє призначення Віталія Коваля на посаду Міністра аграрної політики та продовольства України». На цьому нестримні призначення закінчились), – повідомив він Ярослав Железняк.

Напередодні, Віталія Коваля відправили у відставку з посади голови Фонду державного майна України.

Як відомо, виконувачем обов’язків міністра агрополітики був Тарас Висоцький, якого призначили після як 9 травня звільнили колишнього міністра Миколи Сольського.

23 квітня Миколі Сольському повідомили про підозру в заволодінні державною землею у 2017-2021 роках, вартість яких становила понад 291 млн грн. 25 квітня він написав заяву про відставку.

Вже 26 квітня Сольського взяли під варту з можливістю вийти під заставу в розмірі 75,7 млн грн. Застава була внесена того ж дня, і його відпустили на волю.

Нагадаємо, що 3 вересня подали заяви про відставку одразу три міністриОлександр КамишінДенис Малюська та Руслан Стрілець. Також надійшли заяви від голови Фонду держмайна Віталія Коваля, якого звільнили 5 вересня, віцепрем’єрки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольги Стефанішиної, яка 5 вересня очолила Міністерство юстиції, а також віцепрем’єрки Ірини Верещук, хоча її відставку провалила Верховна Рада. Однак 5 вересня Рада все ж таки погодила її звільнення з другої спроби.

Тим часом Ростислав Шурма вже не є заступником керівника Офісу президента, що підтверджено указом президента від 3 вересня.

Також Дмитро Кулеба подав заяву на звільнення з посади міністра закордонних справ України. Його звільнили 5 вересня. Сам міністр до зали не з’явився. Того ж дня Верховна Рада призначила нового міністра закордонних справ. Ним став Андрій Сибіга.

Цього ж дня Олексія Кулебу призначили міністром розвитку громад і територій України, а також Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України очолила Світлана Гринчук. А міністром молоді та спорту став Матвій Бідний.

Крім того, Верховна Рада погодила призначення новим міністром культури Миколу Точицького. Мінветеранів очолила Наталія Калмикова.

Колишній гендиректор «Укроборонпрому» Герман Сметанін очолив Міністерство з питань стратегічних галузей промисловості.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *