ОСТАННІ НОВИНИ

Рада призначила Ольгу Стефанішину міністеркою юстиції

Олег Дерев'янко

|

У четвер, 5 вересня, Верховна Рада підтримала призначення Ольги Стефанішиної на посаду віцепрем’єр-міністерки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України – міністерки юстиції України. Про це повідомила народна депутатка Ірина Геращенко.

За призначення проголосували 253 депутати.

Біографічна довідка

Ольга Стефанішина з 2007 по 2010 рік працювала в Державному департаменті з питань адаптації законодавства на посаді спеціалістки-керівниці відділу правового забезпечення європейської інтеграції.

У 2010–2015 роках обіймала посаду заступниці директора Департаменту міжнародного права та директорки Департаменту європейської інтеграції Міністерства юстиції України.

З березня до грудня 2017 року працювала директоркою Урядового офісу з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Секретаріату Кабінету Міністрів, а в грудні того ж року стала генеральною директоркою цього офісу.

У січні-червні 2020 року Стефанішина працювала радницею в юридичній фірмі «Ілляшев та партнери». У 2019 році брала участь у парламентських виборах за списками партії «Українська стратегія Гройсмана», але не пройшла до парламенту.

4 червня 2020 року Верховна Рада призначила її віцепрем’єр-міністром з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України. У серпні того ж року вона стала членкинею Ради національної безпеки і оборони (РНБО).

3 вересня 2024 року Ольга Стефанішина подала заяву про відставку з посади віцепрем’єр-міністра, а вже наступного дня Рада підтримала її звільнення.

Нагадаємо, що 2 вересня наглядова рада НЕК «Укренерго» звільнила Володимира Кудрицького з посади голови компанії, а його обов’язки почав виконувати Олексій Брехт. Звільнення відбулося на тлі обговорення на Ставці верховного головнокомандувача питань енергетики, зокрема ліквідації наслідків російських атак на об’єкти інфраструктури.

Крім того, 3 вересня подали заяви про відставку одразу три міністриОлександр КамишінДенис Малюська та Руслан Стрілець. Також надійшли заяви від голови Фонду держмайна Віталія Коваля, якого звільнили 5 вересня, віцепрем’єрки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольги Стефанішиної, а також віцепрем’єрки Ірини Верещук, хоча її відставку провалила Верховна Рада.

Тим часом Ростислав Шурма вже не є заступником керівника Офісу президента, що було підтверджено указом президента від 3 вересня.

Також Дмитро Кулеба подав заяву на звільнення з посади міністра закордонних справ України. Його звільнили 5 вересня. Сам міністр до зали не з’явився. Того ж дня Верховна Рада призначила нового міністра закордонних справ. Ним став Андрій Сибіга.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: Facebook/Ольга Стефанішина

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *