ОСТАННІ НОВИНИ

Мінкульт очолив дипломат Микола Точицький

Олег Дерев'янко

|

У четвер, 5 вересня, Верховна Рада погодила призначення новим міністром культури Миколу Точицького – заступника керівника Офісу президента та дипломата. Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк.

За його кандидатуру проголосували 252 народні депутати.

Біографічна довідка

Микола Точицький розпочав свою кар’єру як аташе. Після цього обіймав посади консула, постійного представника України при Раді Європи, посла України в Бельгії та Люксембурзі. До квітня 2024 року обіймав посаду заступника міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби, а згодом був призначений заступником керівника Офісу президента Андрія Єрмака.

Нагадаємо, що 2 вересня наглядова рада НЕК «Укренерго» звільнила Володимира Кудрицького з посади голови компанії, а його обов’язки почав виконувати Олексій Брехт. Звільнення відбулося на тлі обговорення на Ставці верховного головнокомандувача питань енергетики, зокрема ліквідації наслідків російських атак на об’єкти інфраструктури.

Крім того, 3 вересня подали заяви про відставку одразу три міністриОлександр КамишінДенис Малюська та Руслан Стрілець. Також надійшли заяви від голови Фонду держмайна Віталія Коваля, якого звільнили 5 вересня, віцепрем’єрки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольги Стефанішиної, яка 5 вересня очолила Міністерство юстиції, а також віцепрем’єрки Ірини Верещук, хоча її відставку провалила Верховна Рада. Однак 5 вересня Рада все ж таки погодила її звільнення з другої спроби.

Тим часом Ростислав Шурма вже не є заступником керівника Офісу президента, що підтверджено указом президента від 3 вересня.

Також Дмитро Кулеба подав заяву на звільнення з посади міністра закордонних справ України. Його звільнили 5 вересня. Сам міністр до зали не з’явився. Того ж дня Верховна Рада призначила нового міністра закордонних справ. Ним став Андрій Сибіга.

Цього ж дня Олексія Кулебу призначили міністром розвитку громад і територій України, а також Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України очолила Світлана Гринчук. А міністром молоді та спорту став Матвій Бідний.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: Facebook/Микола Точицький

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *