ОСТАННІ НОВИНИ

Рада призначила нового міністра стратегпрому

Андрій Котенський

|

Колишній гендиректор «Укроборонпрому» Герман Сметанін очолив Міністерство з питань стратегічних галузей промисловості. Про це повідомив нардеп Ярослав Железняк.

«За» відповідне рішення проголосувало 247 депутатів.

«Рада призначила Германа Сметаніна на посаду міністра з питань стратегічних галузей промисловості України. До цього він очолював «УкрОборонПром», – повідомив Ярослав Железняк.

Нагадаємо, що 3 вересня подали заяви про відставку одразу три міністриОлександр КамишінДенис Малюська та Руслан Стрілець. Також надійшли заяви від голови Фонду держмайна Віталія Коваля, якого звільнили 5 вересня, віцепрем’єрки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольги Стефанішиної, яка 5 вересня очолила Міністерство юстиції, а також віцепрем’єрки Ірини Верещук, хоча її відставку провалила Верховна Рада. Однак 5 вересня Рада все ж таки погодила її звільнення з другої спроби.

Тим часом Ростислав Шурма вже не є заступником керівника Офісу президента, що підтверджено указом президента від 3 вересня.

Також Дмитро Кулеба подав заяву на звільнення з посади міністра закордонних справ України. Його звільнили 5 вересня. Сам міністр до зали не з’явився. Того ж дня Верховна Рада призначила нового міністра закордонних справ. Ним став Андрій Сибіга.

Цього ж дня Олексія Кулебу призначили міністром розвитку громад і територій України, а також Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України очолила Світлана Гринчук. А міністром молоді та спорту став Матвій Бідний.

Крім того, Верховна Рада погодила призначення новим міністром культури Миколу Точицького. Мінветеранів очолила Наталія Калмикова.

Фото: Facebook/Герман Сметанін

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *