ОСТАННІ НОВИНИ

Міністром молоді та спорту призначили Матвія Бідного

Олег Дерев'янко

|

У четвер, 5 вересня, Верховна Рада погодила призначення Матвія Бідного міністром молоді та спорту – до цього він був виконувачем обов’язків. Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк.

За призначення Бідного проголосували 239 народних депутатів.

Біографічна довідка

За даними Мінспорту, Матвій Бідний у 2001 році був тренером у ДП «Фаворит-С» у Києві, де працював до 2009 року. У 2009 році обійняв посаду керівника фітнес-клубу цього ж підприємства, де працював до 2011 року.

У 2011 році працював в юридичній сфері як помічник керівника ТОВ «Юридична компанія «Сетра», а згодом перейшов у сферу продажу, ставши менеджером з продажу в ТОВ «ФірмаІСТ», де працював до 2015 року.

У 2016 році він обіймав посаду помічника-консультанта народного депутата України в Апараті Верховної Ради України. В цей же рік він був призначений головним спеціалістом відділу пріоритетних неолімпійських видів спорту департаменту фізичної культури та неолімпійських видів спорту, Міністерство молоді та спорту України.

З 2016 по 2020 рік працював на посаді директора департаменту фізичної культури та неолімпійських видів спорту у тому ж Міністерстві.

15 липня 2020 року його призначили заступником Міністра молоді та спорту України, а 9 листопада 2023 року – тимчасово виконуючим обов’язки Міністра молоді та спорту України.

Нагадаємо, що 2 вересня наглядова рада НЕК «Укренерго» звільнила Володимира Кудрицького з посади голови компанії, а його обов’язки почав виконувати Олексій Брехт. Звільнення відбулося на тлі обговорення на Ставці верховного головнокомандувача питань енергетики, зокрема ліквідації наслідків російських атак на об’єкти інфраструктури.

Крім того, 3 вересня подали заяви про відставку одразу три міністриОлександр КамишінДенис Малюська та Руслан Стрілець. Також надійшли заяви від голови Фонду держмайна Віталія Коваля, якого звільнили 5 вересня, віцепрем’єрки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольги Стефанішиної, яка 5 вересня очолила Міністерство юстиції, а також віцепрем’єрки Ірини Верещук, хоча її відставку провалила Верховна Рада. Однак 5 вересня Рада все ж таки погодила її звільнення з другої спроби.

Тим часом Ростислав Шурма вже не є заступником керівника Офісу президента, що підтверджено указом президента від 3 вересня.

Також Дмитро Кулеба подав заяву на звільнення з посади міністра закордонних справ України. Його звільнили 5 вересня. Сам міністр до зали не з’явився. Того ж дня Верховна Рада призначила нового міністра закордонних справ. Ним став Андрій Сибіга.

Цього ж дня Олексія Кулебу призначили міністром розвитку громад і територій України, а також Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України очолила Світлана Гринчук.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: Facebook/Матвій Бідний 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *