ОСТАННІ НОВИНИ

Ірину Верещук з другої спроби звільнили з Мінреінтеграції

Олег Дерев'янко

|

Верховна Рада з другої спроби погодила звільнення Ірини Верещук з посади віцепрем’єр-міністерки – міністерки з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій. Вона переходить на роботу в Офіс Президента. Про це повідомила народна депутатка Ірина Геращенко.

Відставку Верещук підтримали 255 депутатів.

«Віцепремʼєрка Верещук на вимогу “ЄС” зʼявилася в залу. Заявила, що написала заяву про відставку з посади, бо йде працювати в ОП, де буде займатися тим, чим і в уряді», – зазначила Геращенко.

Депутати фракції «Слуга народу» зустріли та провели її бурхливими оплесками.

Нагадаємо, що 2 вересня наглядова рада НЕК «Укренерго» звільнила Володимира Кудрицького з посади голови компанії, а його обов’язки почав виконувати Олексій Брехт. Звільнення відбулося на тлі обговорення на Ставці верховного головнокомандувача питань енергетики, зокрема ліквідації наслідків російських атак на об’єкти інфраструктури.

Крім того, 3 вересня подали заяви про відставку одразу три міністри: Олександр Камишін, Денис Малюська та Руслан Стрілець. Також надійшли заяви від голови Фонду держмайна Віталія Коваля, віцепрем’єрки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольги Стефанішиної, а також віцепрем’єрки Ірини Верещук, хоча її відставку провалила Верховна Рада.

Тим часом Ростислав Шурма вже не є заступником керівника Офісу президента, що було підтверджено указом президента від 3 вересня.

Також Дмитро Кулеба подав заяву на звільнення з посади міністра закордонних справ України, і його ймовірною заміною буде Андрій Сибіга.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.  

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *