ОСТАННІ НОВИНИ

Зеленський звільнив заступника керівника Офісу президента

Наталя Дуляба

|

Ростислав Шурма більше не працює заступником керівника Офісу президента України. Про це йдеться в указі президента N603 від 3 вересня.

«Звільнити Шурму Ростислава Ігоровича з посади Заступника Керівника Офісу президента України», — коротко йдеться в документі.

Зазначимо, що напередодні українські ЗМІ, посилаючись на власні джерела, писали, що Ростислав Шурма може втратити посаду.

Довідково: 40-річний Ростислав Шурма є уродженцем Львова. Призначений на посаду заступника керівника Офісу президента Андрія Єрмака у 2021 році, щоб займатись економічними питаннями.

До цього Шурма працював у групі гірничо-металургійних компаній «Метінвест» (Рінат Ахметов, Вадим Новинський), очолював «Запоріжсталь».

У 2010 році був депутатом Донецької обласної ради від «Партії регіонів». У 2015-му балотувався до Запорізької міської та обласної рад від «Опозиційного блоку», проте від депутатського крісла відмовився й очолив запорізьку організацію партії. У 2019 році Шурма також балотувався до Верховної Ради від «Опозиційного блоку».

У 2021 році президент Зеленський призначав Ростислава Шурму членом наглядової ради «Укроборонпрому». Згодом був і членом наглядової ради «Нафтогазу».

У 2022 році журналісти Економічної правди писали пропричетність Шурми до сумнівних оборудок в енергетиці та зв’язок із угрупованням чиновників, яких контролював держзрадник Андрій Деркач.

У лютому 2024 року НАЗК склало протокол на Ростислава Шурму через конфлікт інтересів під час засідань комітету електроенергетики при Офісі президента, на якому він сам головував.

За даними агентства, засідання комітету мали вплив на успішність бізнесу брата Шурми завдяки схваленню необхідних рішень дотичними до ринку електричної енергії державними органами та компаніями.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *