ОСТАННІ НОВИНИ

Олексія Кулебу призначили міністром розвитку громад і територій України

Олег Дерев'янко

|

У четвер, 5 вересня, Верховна Рада погодила призначення Олексія Кулеби на посаду віцепрем’єр-міністра з відновлення України – міністра розвитку громад і територій України. Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк.

За відповідне рішення проголосували 240 парламентарів.

Біографічна довідка

З 2007 по 2010 рік Олексій Кулеба обіймав посаду генерального директора ТОВ «Хонін і партнери».У період з 2010 по 2015 рік був депутатом Ржищівської міської ради Київської області.

У 2014 році працював на громадських засадах помічником депутата Київської міської ради. З 2016 по 2017 рік був радником генерального директора комунального підприємства «Плесо», яке займалося охороною та експлуатацією земель водного фонду міста Києва. Пізніше, з 2018 по 2019 рік, обіймав посаду генерального директора ТОВ «Asper» у Києві.

З 2019 по 2020 рік був директором Департаменту міського благоустрою виконавчого органу Київської міської ради, а з січня 2021 року по лютий 2022 року працював першим заступником голови Київської міської державної адміністрації з питань здійснення самоврядних повноважень.

8 лютого 2022 року був призначений головою Київської обласної державної адміністрації, обіймаючи цю посаду до березня 2022 року, після чого керував групою радників начальника Київської обласної військової адміністрації.

З 21 травня 2022 року по 24 січня 2023 року знову був головою Київської обласної державної адміністрації. Після цього, з січня 2023 по вересень 2024 року, обіймав посаду заступника керівника Офісу Президента України.

Нагадаємо, що 2 вересня наглядова рада НЕК «Укренерго» звільнила Володимира Кудрицького з посади голови компанії, а його обов’язки почав виконувати Олексій Брехт. Звільнення відбулося на тлі обговорення на Ставці верховного головнокомандувача питань енергетики, зокрема ліквідації наслідків російських атак на об’єкти інфраструктури.

Крім того, 3 вересня подали заяви про відставку одразу три міністриОлександр КамишінДенис Малюська та Руслан Стрілець. Також надійшли заяви від голови Фонду держмайна Віталія Коваля, якого звільнили 5 вересня, віцепрем’єрки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольги Стефанішиної, яка 5 вересня очолила Міністерство юстиції, а також віцепрем’єрки Ірини Верещук, хоча її відставку провалила Верховна Рада. Однак 5 вересня Рада все ж таки погодила її звільнення з другої спроби.

Тим часом Ростислав Шурма вже не є заступником керівника Офісу президента, що підтверджено указом президента від 3 вересня.

Також Дмитро Кулеба подав заяву на звільнення з посади міністра закордонних справ України. Його звільнили 5 вересня. Сам міністр до зали не з’явився. Того ж дня Верховна Рада призначила нового міністра закордонних справ. Ним став Андрій Сибіга.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: Facebook/Олексій Кулеба

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *