ОСТАННІ НОВИНИ

Верховна Рада звільнила голову Фонду держмайна Коваля

Олег Дерев'янко

|

У четвер, 5 вересня, Верховна Рада відправила у відставку голову Фонду державного майна України Віталія Коваля. Про це повідомила народна депутатка Ірина Геращенко.

Рішення про його відставку підтримав 261 депутат.

«ВР відправила у відставку голову Фонду Держмайна В. Коваля. На вимогу “ЄС” сьогодні пан Коваль зʼявився до зали зі звітом», – зазначила Геращенко.

Біографічна довідка

Віталій Коваль є віцепрезидентом Асоціації спортивної боротьби України та членом Національного олімпійського комітету.

Його кар’єра розпочалася у банківській сфері (2004–2006 роки), а згодом він очолював підприємства в аграрній, транспортній та будівельній галузях (2006–2019 роки).

З 2019 Коваль обіймав посаду голови Рівненської обласної державної адміністрації, а з 24 лютого 2022 року до 21 листопада 2023 року був керівником Рівненської обласної військової адміністрації.

У листопаді 2023 року він був призначений головою Фонду державного майна України.

Нагадаємо, що 2 вересня наглядова рада НЕК «Укренерго» звільнила Володимира Кудрицького з посади голови компанії, а його обов’язки почав виконувати Олексій Брехт. Звільнення відбулося на тлі обговорення на Ставці верховного головнокомандувача питань енергетики, зокрема ліквідації наслідків російських атак на об’єкти інфраструктури.

Крім того, 3 вересня подали заяви про відставку одразу три міністриОлександр КамишінДенис Малюська та Руслан Стрілець. Також надійшли заяви від голови Фонду держмайна Віталія Коваля, віцепрем’єрки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольги Стефанішиної, а також віцепрем’єрки Ірини Верещук, хоча її відставку провалила Верховна Рада.

Тим часом Ростислав Шурма вже не є заступником керівника Офісу президента, що було підтверджено указом президента від 3 вересня.

Також Дмитро Кулеба подав заяву на звільнення з посади міністра закордонних справ України, і його ймовірною заміною буде Андрій Сибіга.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: Facebook/Віталій Коваль

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *