ОСТАННІ НОВИНИ

Коломойський і надалі сидітиме в СІЗО

Наталя Дуляба

|

24 жовтня Шевченківський суд Києва відмовив у зміні запобіжного заходу для олігарха Ігоря Коломойського, відтак він і надалі перебуватиме під вартою. Про це повідомляє Центр протидії корупції.

Захист пояснював, що під час перебування у слідчому ізоляторів Коломойського погіршилось здоров’я. Як і попереднього разу на судове засідання прийшли поручителі, які просили пом’якшити олігарху запобіжний захід.

Зокрема, телеведуча Алла Мазур сказала: «Я знаю Коломойського як людину, яка завжди виступала на боці Майдану і України в російсько-українській війні. Усі медіа, інвестором яких він є, завжди займали чітку проукраїнську позицію».

Нардеп від «Слуги народу» Сергій Демченко взагалі вважає, що Ігор Коломойський є вкрай важливою особою у боротьбі з російськими окупантами: «Ця особа стане однією з провідних в історичному літописі щодо тих подій. Напроти неї буде звучати, що вона є ворогом №1 для Путіна».

«Знаю Коломойського 30 років. Він завжди піклувався про здоров’я людей. Видно по обличчю, що здоров’я Коломойського погіршується кожного дня. Він не заслуговує на це», – сказав зі свого боку головний рабин Дніпра Шмуель Камінецький.

Зрештою суд залишив Коломойського під вартою, а також зобов’язав організувати йому медичну допомогу та забезпечити необхідне лікування.

Зазначимо, оскаржити запобіжний захід Ігор Коломойський спробував ще 25 рішення, однак апеляційний суд також відмовив.

Тоді взяти Коломойського на поруки зголосились ведучі телеканалу «1+1» Наталія Мосейчук, Алла Мазур, Юрій Горбунов, Ігор Циганик, а також колишній міністр культури Олександр Ткаченко та головний рабин Дніпропетровської області Шмуель Камінецький. Усі вони розповідали про те, якою гарною людиною є Ігор Коломойський і запевняли, що, вийшовши зі СІЗО, він нікуди не втече. Окремо наголошувалось і на тому, що олігарх «зробив внесок у вільні медіа в Україні».

Як повідомляв Львівський портал, першу підозру олігарху Ігорю Коломойському оголосили на початку вересня. Тоді йому інкримінували шахрайство та відмивання майна, отриманого незаконним шляхом протягом 2013-2020 років (ст. 190, ст. 209 ККУ).

Тоді ж Шевченківський райсуд Києва обрав Коломойському запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном на 60 днів із можливістю внесення застави розміром майже 510 млн грн. Згодом заставу збільшили до 3,8 млрд грн.

Ще через кілька днів олігарху пред’явили нову підозру, яка стосується його незаконних дій з «Приватбанком» під час очолення Дніпропетровської ОДА у 2015 році. За даними слідства, Ігор Коломойський розробив нелегальну схему виведення з банку понад 9,2 млрд грн.

15 вересня Коломойському висунули третю підозру за махінації та незаконне заволодіння коштами «Приватбанку».

8 вересня активи Ігоря Коломойського арештували, але всього лише на два дні.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *