ОСТАННІ НОВИНИ

На два дні арештовано активи Коломойського

Андрій Котенський

|

Національне антикорупційне бюро України та Спеціалізована антикорупційна прокуратура після повідомлення про підозру колишньому бенефіціарному власнику «Приватбанку» арештували його активи. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі НАБУ.

Як пояснили відомстві, арешт обумовлено необхідністю забезпечення можливої конфіскації або спеціальної конфіскації майна у кримінальному провадженні за фактами привласнення коштів «Приватбанку» в особливо великому розмірі, легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом, та службового підроблення, вчинених організованою групою.

Арешт наразі накладено лише на два дні.

«На підставі постанови Директора НАБУ, погодженої керівником САП, строком на 48 годин накладено арешт на частки у статутному капіталі товариств, якими підозрюваний володіє прямо чи опосередковано, у розрізі 307 юридичних осіб, у тому числі акціонерних товариств, розрахунковою вартістю понад 3 млрд грн, а також на майже 1 тис. об’єктів нерухомого майна та понад 1,6 тис. транспортних засобів та суден», – йдеться у повідомленні.

Клопотання про накладення арешту на вищевказане майно спрямовано до Вищого антикорупційного суду.

Нагадаємо, що 2 вересня Ігорю Коломойському оголосили підозру у шахрайстві та відмиванні грошей.

Цього ж дня Шевченківський райсуд Києва обрав олігарху Ігорю Коломойському запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном на 60 днів із можливістю внесення застави в розмірі майже 510 мільйонів гривень.

7 вересня 2023 року Ігорю Коломойському та п’ятьом членам організованої ним групи оголосили про підозру у заволодінні коштами «Приватбанку» на суму понад 9,2 млрд грн.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *