ОСТАННІ НОВИНИ

Суд арештував Коломойського

Ольга Денисяка

|

Шевченківський райсуд Києва обрав олігарху Ігорю Коломойському запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном на 60 днів із можливістю внесення застави в розмірі майже 510 мільйонів гривень. Про це повідомляє Українська правда.

Клопотання детектива БЕБ щодо застосування до Коломойського запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою було задоволено частково. Йому визначено запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном на 60 днів – до 31 жовтня включно. Суддя постановив взяти його під варту в залі суду.

Водночас розмір застави визначено як 190 тисяч прожиткових мінімумів або 509 мільйонів 960 тисяч гривень.

Після оголошення рішення прокурор від коментарів відмовився. Сам Коломойський не сказав ані слова.

Як пише Радіо Свобода, судове засідання проводили у закритому режимі на вимогу самого Коломойського. Крім того, олігарх заборонив його знімати під час судового засідання.

Нагадаємо, зранку 2 вересня Ігор Коломойський отримав повідомлення про підозру у вчиненні злочинів за ст. 190 (шахрайство) та ст. 209 (легалізація (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом).

Раніше Служба безпеки України викрила масштабні схеми привласнення 40 млрд. гривень колишнім менеджментом ПАТ «Укрнафта» та ПАТ «Укртатнафта».

В лютому 2023 правоохоронці проводили обшук вдома в олігарха Ігора Коломойського у Дніпрі.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *