ОСТАННІ НОВИНИ

Ведучі «1+1» та ексміністр культури Ткаченко зголосились взяти Коломойського на поруки

Наталя Дуляба

|

У Київському апеляційному суді, де 25 вересня оскаржують обрання бізнесмену Ігорю Коломойському запобіжного заходу, телеведучі каналу «1+1» та ексміністр культури Олександр Ткаченко виступили із проханням взяти його на поруки. Про це пише Суспільне.

Сторона захисту просить суд скасувати арешт з альтернативою застави.

Своєю чергою прокурор клопоче, щоб засідання проводили у закритому режимі. Однак адвокати не проти, аби воно було відкритим.

На запитання журналістів про самопочуття Коломойський сказав, що добре. Також бізнесмен зазначив, що не спілкується з представниками влади, оскільки у нього відібрали телефон.

Телеведучі каналу «1+1» Наталія Мосейчук, Алла Мазур і Юрій Горбунов, а також колишній міністр культури Олександр Ткаченко прийшли на засідання, аби взяти Коломойського на поруки.

Мосейчук назвала рішення взяти Коломойського на поруки «історією про гуманність» і підкреслила, що воно було колективним.

Ткаченко, який раніше був гендиректором групи каналів «1+1 Media», заявив, що Коломойський «зробив внесок у вільні медіа в Україні».

Горбунов зазначив, що знає Коломойського «багато років» і запевняв, що той нікуди не втече.

Своєю чергою Ігор Коломойський розповів, що нікого не звинувачує. Він додав що судять його не як громадянина України, оскільки в нього «нібито забрали громадянство», але український паспорт він «нікому не віддавав».

Як повідомляв Львівський портал, першу підозру олігарху Ігорю Коломойському оголосили на початку вересня. Тоді йому інкримінували шахрайство та відмивання майна, отриманого незаконним шляхом протягом 2013-2020 років (ст. 190, ст. 209 ККУ).

Тоді ж Шевченківський райсуд Києва обрав Коломойському запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном на 60 днів із можливістю внесення застави розміром майже 510 млн грн. Згодом заставу збільшили до 3,8 млрд грн.

Ще через кілька днів олігарху пред’явили нову підозру, яка стосується його незаконних дій з «Приватбанком» під час очолення Дніпропетровської ОДА у 2015 році. За даними слідства, Ігор Коломойський розробив нелегальну схему виведення з банку понад 9,2 млрд грн.

15 вересня Коломойському висунули третю підозру за махінації та незаконне заволодіння коштами «Приватбанку».

8 вересня активи Ігоря Коломойського арештували, але всього лише на два дні.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: Радіо свобода

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *