ОСТАННІ НОВИНИ

Суд переобрав запобіжний захід Коломойському

Маркіян Рой

|

Шевченківський районний суд переобрав запобіжний захід для олігарха Ігоря Коломойського. Розмір застави збільшено у 7,4 рази – з майже 510 мільйонів гривень до понад 3,8 мільярдів гривень. Про це повідомляє Суспільне.

 

Прокурор Бюро економічної безпеки подав клопотання про збільшення розміру застави до 5,877 млрд грн.

Прокурор зазначив, що Коломойський вийшов з громадянства України і нині є громадянином Ізраїлю, а тому існує ризик переховування за кордоном, перешкоджання слідству та вплив на свідків.

Водночас адвокат Коломойського також заявив, що розмір застави необґрунтований, бо прокурор БЕБ не навів жодних доказів, що Коломойський має змогу заплатити таку суму. Він назвав необґрунтованими і ризики, оскільки Коломойський вже перебуває під вартою і тому не може втекти, перешкоджати чи якось впливати на свідків.

Нагадаємо, першу підозру олігарху Ігорю Коломойському оголосили на початку вересня. Тоді йому інкримінували шахрайство та відмивання майна, отриманого незаконним шляхом протягом 2013-2020 років (ст. 190, ст. 209 ККУ).

Тоді ж Шевченківський райсуд Києва обрав Коломойському запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном на 60 днів із можливістю внесення застави розміром майже 510 мільйонів гривень.

Ще через кілька днів олігарху пред’явили нову підозру, яка стосується його незаконних дій з Приватбанком під час очолення Дніпропетровської ОДА у 2015 році. За даними слідства, Ігор Коломойський розробив нелегальну схему виведення з банку понад 9,2 млрд грн.

8 вересня активи Ігоря Коломойського арештували, але всього лише на два дні.

15 вересня, олігарху Ігорю Коломойському повідомили, вже третю підозру, за махінації та незаконне заволодіння коштами.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *