ОСТАННІ НОВИНИ

Коломойському повідомили ще одну підозру

Маркіян Рой

|

Національне бюро розслідувань України повідомило Ігорю Коломойському про підозру у заволодінні 9,2 млрд грн Приватбанку. Про це повідомляє пресслужба НАБУ.

Окрім Коломойського, підозру отримали ще п’ятеро учасників злочинної групи.

Слідство встановило, що у січні-березні 2015 року кінцевий бенефіціар банку, на той момент Голова Дніпропетровської обласної держадміністрації, розробив план заволодіння коштами ПАТ КБ «ПриватБанк» з метою подальшого фінансування підконтрольної офшорної компанії та збільшення власної частки у статутному капіталі банку. Для цього банк штучно зобов’язали виплатити вказаній підконтрольній компанії понад 9,2 млрд грн під приводом нібито зворотного викупу власних облігацій за завищеною вартістю.

«Надалі частину суми у розмірі понад 446 млн грн з метою легалізації перерахували на рахунки трьох пов’язаних юридичних осіб під виглядом операцій з купівлі-продажу цінних паперів, а згодом – на рахунки ще двох. Врешті-решт кошти надійшли на особовий рахунок кінцевого бенефіціара ПАТ КБ «ПриватБанк». Ними він розпорядився на власний розсуд – вніс до статутного капіталу «ПриватБанку» на виконання вимог Національного банку України», – йдеться в повідомленні.

Серед підозрюваних:

  • колишній кінцевий бенефіціарний власник ПАТ КБ «ПриватБанк», організатор групи;
  • колишній Голова Правління ПАТ КБ «ПриватБанк»;
  • заступник керівника напрямку – директор департаменту міжбанківського дилінгу банку, який одночасно був довіреним представником компанії-нерезидента, пов’язаної з АТ КБ «ПриватБанк»;
  • заступник Голови Правління ПАТ КБ «ПриватБанк» – директор казначейства;
  • начальник департаменту підтримки міжбанківських операцій казначейства ПАТ КБ «ПриватБанк»;
  • заступник керівника Департаменту з обслуговування рахунків ЛОРО банків-кореспондентів, нерезидентів головного офісу ПАТ КБ «ПриватБанк».

Дії осіб кваліфіковано за статтями 191, 209, 366 КК України.

Заступника керівника напрямку – директора департаменту міжбанківського дилінгу банку, який одночасно був довіреним представником компанії-нерезидента, пов’язаної з АТ КБ «ПриватБанк» затримано у порядку ст. 208 КПК. Досудове розслідування триває.

Нагадаємо, що 2 вересня Ігорю Коломойському оголосили підозру у шахрайстві та відмиванні грошей.

Цього ж дня Шевченківський райсуд Києва обрав олігарху Ігорю Коломойському запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном на 60 днів із можливістю внесення застави в розмірі майже 510 мільйонів гривень.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *