ОСТАННІ НОВИНИ

Коломойського залишили сидіти під вартою

Наталя Дуляба

|

Київський апеляційний суд 25 вересня відхилив скаргу на обраний запобіжний захід олігарху Ігорю Коломойському, тож він залишиться під вартою. Відповідне рішення оголосив головуючий колегії суддів Віктор Глиняний, повідомляє Укрінформ.

Захист Ігоря Коломойського оскаржував обраний йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення майже 510 млн грн застави у справі щодо легалізації понад 0,5 млрд грн «Приватбанку».

«Клопотання захисників залишити без задоволення, ухвалу Шевченківського райсуду столиці про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави розміром 509 млн 900 тис. грн залишити без змін. Відмовити у клопотаннях про взяття на поруки», – оголосив суддя Глиняний.

Зазначимо, що взяти Коломойського на поруки зголосились ведучі телеканалу «1+1» Наталія Мосейчук, Алла Мазур, Юрій Горбунов, Ігор Циганик, а також колишній міністр культури Олександр Ткаченко та головний рабин Дніпропетровської області Шмуель Камінецький.

У ході судового засідання сторона захисту наполягала, що правоохоронці не надали достатніх і належних доказів причетності Коломойського до шахрайства. Також адвокати стверджували, що у ході слідства правоохоронці неодноразово змінювали правову кваліфікацію вчинення злочину, а слідчий суддя Шевченківського суду при обранні йому запобіжного заходу не володів достатньою інформацією про кримінальну справу, яку інкримінують бізнесмену.

Крім того, адвокати просили звільнити олігарха з-під варти у зв’язку з незадовільним станом здоров’я. Зокрема, захисник озвучив у суді такі діагнози Коломойського як цукровий діабет, холецистит, цироз печінки і панкреатит.

Своєю чергою Коломойський під час свого виступу ході у судовому засіданні запевняв, що не збирається переховуватися від слідства. «Я перебуваю у такому стані, що нікуди не збираюся виїжджати і переховуватися», – переконував він.

Висловлюючись про висунуті йому звинувачення, Коломойський сказав, що це «питання чисто бухгалтерське, експертне».

Як повідомляв Львівський портал, першу підозру олігарху Ігорю Коломойському оголосили на початку вересня. Тоді йому інкримінували шахрайство та відмивання майна, отриманого незаконним шляхом протягом 2013-2020 років (ст. 190, ст. 209 ККУ).

Тоді ж Шевченківський райсуд Києва обрав Коломойському запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном на 60 днів із можливістю внесення застави розміром майже 510 млн грн. Згодом заставу збільшили до 3,8 млрд грн.

Ще через кілька днів олігарху пред’явили нову підозру, яка стосується його незаконних дій з «Приватбанком» під час очолення Дніпропетровської ОДА у 2015 році. За даними слідства, Ігор Коломойський розробив нелегальну схему виведення з банку понад 9,2 млрд грн.

15 вересня Коломойському висунули третю підозру за махінації та незаконне заволодіння коштами «Приватбанку».

8 вересня активи Ігоря Коломойського арештували, але всього лише на два дні.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *