ОСТАННІ НОВИНИ

Рада розгляне впровадження нового державного свята

Андрій Котенський

|

У Верховній Раді зареєстрували законопроєкт №9574 про святкування «Дня подяки» на державному рівні, із запровадженням вихідного дня. Нове державне свято пропонують відзначати не в третю неділю вересня, як це робили віряни українських протестантських євангельських церков, а 22 жовтня, повідомляє кореспондент Львівського порталу.

У пояснювальній записці йдеться, що українці отримають офіційну нагоду висловити подяку всім тим, кому вони бажають це зробити.

«Метою державного свята є формування в українському суспільстві та закріплення на загальнонаціональному рівні такої важливої позитивної риси, як вдячність, і, відповідно, традиції висловлювати вдячність всім, хто на це заслуговує», – йдеться у пропозиції.

Автор ініціативи – депутат від «Слуги Народу» Георгій Мазурашу переконаний, що нове державне свято «дозволить підняти рівень вдячності, як важливої позитивної риси громадянського суспільства, закріпити її на загальнонаціональному рівні, що позитивно вплине на зміцнення національної єдності в Україні».

Чому саме 22 жовтня?

«Осіння пора, багата урожаєм овочів та фруктів, сприятиме запровадженню традиції проводити дане свято за святковим (родинним) столом. У світі 22 жовтня відзначають День змін на краще. Свято «National Make A Difference Day» присвячене тому, щоб люди мали змогу спільними зусиллями змінити світ на краще, допомогти оточуючим та зробити життя кращим, що логічно поєднується з ідеєю Дня подяки», – переконаний Георгій Мазурашу.

Нагадаємо, що День подяки – свято з тривалою історією, що відзначається у багатьох країнах світу і переважно пов’язане із закінченням сільськогосподарських робіт. Головна мета – подякувати Богові за врожай та допомогу у вирощенні врожаю та за усі досягнення нації упродовж року.

У США День подяки – державне загальнонародне свято, яке щорічно святкують у четвертий четвер листопада. Свято почали відзначати з нагоди першого врожаю, який зібрав індіанський народ та англійські колоністи пілігрими із Плімутської колонії у 1621 році, після голодної зими у Америці.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *