ОСТАННІ НОВИНИ

Уряд дозволив студентам виїжджати за кордон: умови

Наталя Дуляба

|

Кабінет Міністрів України на засіданні 2 квітня прийняв постанову, яка дозволяє студентам тимчасово виїжджати за кордон на навчання під час дії воєнного стану. Про це повідомив міністр освіти й науки Оксен Лісовий.

Нововведення стосується лише студентів, які їдуть за кордон для участі у навчальних програмах. Термін перебування на такому навчанні не повинен перевищувати одного семестру.

При цьому право поїхати з України отримали лише хлопці віком від 18 до 22 років, які вчаться на бакалавраті за денною формою (або ж на магістратурі медичного, фармацевтичного або ветеринарного спрямування).

У таких випадках для перетину кордону необхідно мати е-квиток студента, направлення від закладу освіти, засвідчену копію договору з іноземним університетом про прийняття на навчальну програму, військово-довідковий документ від ТЦК. Жодних особливих дозволів МОН не видаватиме.

Такі закордонні навчання або «академічна мобільність», як зауважує Оксен Лісовий, досі були доступні лише дівчатам, адже хлопці-студенти під час дії воєнного стану за кордон виїхати не можуть. Через це вони неодноразово звертались до президента України.

«Програми академічної мобільності – це певною мірою свіжий ковток повітря і для студентів, і для університетів. Для того, щоб узяти участь, необхідно мати високі бали і виконати низку вимог, які встановлюють засновники програми. Працюємо над посиленням системи вищої освіти та її інтеграцією в європейський освітній простір», – додав глава МОН.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *