ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові за пів мільйона поремонтують 60 метрів вулиці Рєпіна

Юлія Вуйко

|

У Львові на вулиці Рєпіна за майже пів мільйона гривень перемостять 420 м кв. бруківки (60 метрів дороги – ред.). Через ремонтні роботи проїзд закриють для транспорту до 10 червня. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

За інформацією Личаківської районної адміністрації, ремонт стартує зі середи, 10 травня, і триватиме впродовж місяцядо суботи, 10 червня.

Загалом перемостять лише частинку вулиці – від перехрестя з вулицею Личаківською до будинку №4 (всього 60 метрів дороги – ред.).

Місце ремонтних робіт буде перекрите для руху транспорту. Водіїв приватних авто просять оминати цей відрізок дороги, водночас на рух громадського транспорту це перекриття не впливає.

За 490 тисяч гривень вирівняють 60 метрів основи вулиці та перемостять наявну бруківку. Також в процесі ремонту мають замінити 60 метрів бордюру, який посипався.

Додамо, що чорна базальтова бруківка є своєрідною візитівкою Львова. В часи Австрійської імперії її добували у кар’єрах Альп. Тривалий час вони вже закриті, тому такого матеріалу для дорожнього покриття вже не знайти.

Перед початком масштабної реконструкції вул. Степана Бандери восени 2020 року львів’яни вимагали зберегти тут автентичну базальтову бруківку, однак після ремонту її тут значно поменшало. Хоча у мерії запевняли, що замощення бруківкою залишиться на рівні 70-80%.

Ще наприкінці 2017 року активісти звинуватили міського голову Львова Андрія Садового та його поплічників у розкраданні старовинної бруківки. Згодом за цю справу взялась прокуратура, а в мерії своєю чергою запевняли, що всю бруківку, яку демонтують у Львові під час ремонтів доріг, обов’язково обліковують і передають на зберігання.

Згодом львів’яни реєстрували петицію до міської ради з вимогою заборонити демонтаж історичної бруківки у Львові. Однак це залишилось на рівні пропозиції.

Прецедент виник також і влітку 2020 року, коли на території приватного будинку у Винниках виявили гору старовинної бруківки. Власник казав, що купив її на OLX. Справою тоді зацікавились правоохоронці.

За рік по тому у Брюховичах згорів будинок подвір’я якого було вимощено старовинною базальтовою бруківкою.  Правоохоронці мали перевірити, звідки у мешканця Брюхович старовинна бруківка, але про результат перевірки громаду так і не повідомили.

У 2023 році Львівський портал повідомляв, що сталося із бруківкою біля Органного залу.

Зображення із Google.maps

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *