ОСТАННІ НОВИНИ

Як виглядатиме вулиця Степана Бандери після ремонту. Візуалізація

Ольга Денисяка

|

У Львові повністю реконструюють вулицю Степана Бандери. До 25 серпня ЛКП «Львівавтодор» має укласти угоду з переможцем і почати роботи. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

 

Як повідомив директор департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР Олександр Одинець, до 25 серпня повинно бути укладено договір із підрядником і протягом тижня після укладення угоди він приступить до робіт.

«Передбачена повна реконструкція вулиці С. Бандери. Буде замінено всі інженерні мережі – водогони, електричні мережі, контактну мережу, прокладено новий колектор і нові трамвайні рейки. Також буде облаштовано велоінфраструктуру, паркомісця, смуги руху громадського транспорту. Там, де рухатиметься громадський транспорт, покриття буде в асфальті, а бруківку збережемо між трамвайними коліями та в деяких інших місцях», – розповів Олександр Одинець.

Довжина ділянки, яку ремонтуватимуть, – 1 км 50 м. Ремонтуватимуть вулицю частинами й поетапно перекриватимуть її для руху транспорту. Схема об’їзду вулиці буде виготовлена після укладення договору з підрядником.

Нагадаємо, про реконструкцію вулиці Бандери у Львові заговорили ще наприкінці 2016 року. З того часу відбувалось кілька громадських обговорень, однак порозуміння мерія з місцевими мешканцями так і не знайшла.

У 2017 році у Львові обрали проект «Вулиця для всіх», в межах якого у 2018 році мала відбутися масштабна реконструкція вулиці Бандери. Втім у листопаді  2017 року мешканці відкинули пропозиції проектантів та запропонували зберегти бруківку, чотири смуги для руху.

У 2018 році  під час сесії міськради Львова утворили тимчасову депутатську комісію, яка мала контролювати розробку проекту реконструкції вул. Бандери. Згодом виконавчий комітет Львівської міськради затвердив ескізний проєкт реконструкції вул. Степана Бандери.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: ЛМР

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *