ОСТАННІ НОВИНИ

Для викупу двох ділянок, необхідних під будівництво північної об'їзної Львова, подадуть у суд

Наталя Дуляба

|

Для прокладання північної об’їзної дороги Львова викупили із приватної власності майже всі земельні ділянки. Ще за дві ділянки, необхідні для будівництва, будуть судитись. Про це Львівському порталу повідомили у Львівській районній військовій адміністрації.

«14 квітня викупили останні дві земельні ділянки для будівництва північної об’їзної Львова, щодо яких можна було здійснити правочини. Залишилися ще дві, відчуження яких для суспільних потреб відбудеться у судовому порядку», – вказано у повідомленні.

Зазначимо, що станом на початок лютого 2022 року під будівництво північної об’їзної дороги Львова потрібно було викупити ще 4 земельні ділянки. У Львівській ОДА тоді пояснювали, що процедура затягується через тривалі процедури з оформлення документів та погоджень Мінфіну.

Аби прокласти північну об’їзну Львова, загалом потрібно було викупити з приватної власності 43 земельні ділянки та 8 будинків. На все це планували витратити 16 млн грн.

Сама дорога пролягатиме від села Бірки через Завадів, Зашків, Гряду і завершиться у Малих Підлісках.

Будувати північну об’їзну дорогу Львова будуть за кредитні кошти. На цей та ще низку об’єктів Європейський банк реконструкції та розвитку виділить Україні 450 млн євро. Раніше було відомо, що повернути позику потрібно до 2035 року.

Північна об’їзна дорога матиме довжину 23,2 км, в кожному напрямку буде по дві смуги. Також на дорозі спорудять 3 мости, 3 естакади та 7 шляхопроводів (мостові переходи). Новий шлях з’єднає трасу М-06 Київ – Чоп із трьома дорогами державного значення, які ведуть від Львова до кордону з Польщею.

Як писав Львівський портал, раніше почати будівництво хотіли ще у 2020 році, згодом всі роботи відтермінували на осінь 2021-го, проте цього так і не сталось. Перш ніж оголосити тендер, всю необхідну документацію має затвердити ЄБРР. Цей же банк і має проводити сам тендер.

У лютому 2022 року анонсували тендер на реконструкцію першої ділянки об’їзду – від Рясної-Руської до Зимної Води. Втім оголошенню торгів завадило повномасштабне вторгнення РФ.

Перед тим, як розпочнеться будівництво північного обходу Львова, археологи проведуть тут дослідження. Це будуть наймасштабніші розкопки, які коли-небудь проводили в Україні перед будівництвом нових доріг.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *