ОСТАННІ НОВИНИ

На викуп землі під будівництво північної об’їзної Львова витратять 16 мільйонів

Наталя Дуляба

|

Для того, аби прокласти північну об’їзну дорогу Львова, потрібно викупити з приватної власності чотири десятки земельних ділянок та кілька будинків. На все це витратять 16 млн грн. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі ЛОДА.

 

Майбутня північна об’їзна дорога Львова пролягатиме територією 43 приватних земельних ділянок, тому їх збираються викупити у місцевих мешканців. Також викупу підлягатимуть 8 будинків.

Для того, аби викупити все це майно, в уряді планують витратити 16 млн грн. Втім остаточна вартість землі і будинків ще встановлюється.

«Північну об’їзну побудуть в межах населених пунктів, починаючи з села Бірки через Завадів, Зашків, Гряду і до Малих Підлісок. Для  цього влітку провели перемовини з власниками цих земельних ділянок, станом на сьогодні маємо усі згоди та проводимо експертну оцінку для викупу цих об’єктів. До кінця місяця знатимемо викупну вартість», – розповів заступник голови ЛОДА Юрій Бучко.

За його словами, процедуру викупу проводитимуть місцеві райдержадміністрації. Договори купівлі-продажу мають укласти ще до кінця 2020 року.

Всі земельні ділянки, через які пролягатиме північний об’їзд Львова, розташовані на території Кам’янка-Бузького, Яворівського та Жовківського районів. Раніше у Львівській ОДА говорили, що придбати ці землі потрібно до кінця цього літа.

Зазначимо, будувати північну об’їзну дорогу Львова будуть за кредитні кошти. На це Європейський інвестиційний банк виділить уряду 80 млн євро. Повернути позику потрібно буде до 2035 року.

Раніше в Укравтодорі заявляли, що хочуть почати будівництво у 2020 році, втім тепер у ЛОДА кажуть, що всі роботи стартують вже у 2021-му. Компанію, яка прокладатиме північну об’їзну Львова, мають визначити ще до кінця цього року.

Північна об’їзна дорога матиме довжину 23,2 км, в кожному напрямку буде по дві смуги. Також на дорозі спорудять 3 мости, 3 естакади та 7 шляхопроводів (мостові переходи). Новий шлях з’єднає трасу М-06 Київ – Чоп із трьома дорогами державного значення, які ведуть від Львова до кордону з Польщею.

Перш, ніж розпочнеться будівництво північного об’їзду, археологи проведуть тут масштабні дослідження 21 давнього поселення.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *