ОСТАННІ НОВИНИ

Для будівництва північної об’їзної Львова потрібно викупити 45 земельних ділянок

Наталя Дуляба

|

Для того, щоб збудувати північну об’їзну дорогу Львова, потрібно викупити із приватної власності 45 земельних ділянок. Більшість власників готова продати свою землю. Про це у середу, 8 липня, повідомив очільник Служби автомобільних доріг Львівщини Олег Береза, передає Львівський портал.

 

За словами посадовця, для будівництва північної об’їзної Львова потрібно викупити 45 земельних ділянок. Близько половини з них є вільними, на інших – розташовані будівлі.

Служба автомобільних доріг Львівщини провела перемовини з усіма власниками землі і більшість із них готова продати свої ділянки. Проте процедуру викупу тимчасово призупинили бюрократичні нюанси.

«Єдине, що нас поки стримує, – це те, що ми очікуємо від Міністерства фінансів роз’яснення щодо того, яким чином ми будемо перераховувати кошти райдержадміністраціям для викупу цих ділянок. Адже Служба автомобільних доріг Львівщини не може бути власником тих земельних ділянок, вона може бути лише їхнім постійним користувачем. Тому ці кошти мають правильно через казначейство заходити, щоб ми їх могли перераховувати РДА», – пояснив Олег Береза.

Скільки саме потрібно коштів на викуп згаданих земельних ділянок, наразі не відомо. Втім за попередніми даними, всі вони розташовані на території Кам’янка-Бузького, Яворівського та Жовківського районів. Раніше у Львівській ОДА говорили про те, що придбати ці землі потрібно до кінця літа.

Водночас Олег Береза розповів, що зараз триває активна підготовка до тендеру, який буде проводити Європейський банк реконструкції та розвитку. На його думку, підрядника, який і будуватиме північну об’їзну Львова, мали б визначити до кінця 2020 року.

«Сьогодні ми вже маємо оголошений тендер на розробку тендерної документації, йде процес визначення переможця. Після цього компанія-переможець робить тендерну документацію відповідно до міжнародних стандартів. Адже основним фінансовим донором проєкту є ЄБРР, тендерну документацію потрібно робити відповідно до його вимог. Як тільки ці документи будуть готові, ми їх передаємо у ЄБРР, який вже проводить закупівлю. Я думаю, що до кінця року ми вже би мали мати компанію, яка проводитиме будівельні роботи», – зауважив Олег Береза.

Зазначимо, будувати північну об’їзну дорогу Львова будуть за кредитні кошти. На це Європейський інвестиційний банк виділить уряду 80 млн євро. Повернути позику потрібно буде до 2035 року.

Раніше в Укравтодорі заявляли, що планують почати будівництво північної об’їзної дороги Львова вже у 2020 році.

Служба автомобільних доріг вже розробила проєкт, згідно з яким північна об’їзна дорога матиме довжину 23,2 км, в кожному напрямку буде по дві смуги. Також на дорозі спорудять 3 мости, 3 естакади та 7 шляхопроводів (мостові переходи). Новий шлях з’єднає трасу М-06 Київ – Чоп із трьома дорогами державного значення, які ведуть від Львова до кордону з Польщею.

Перш, ніж розпочнеться будівництво північного об’їзду, археологи проведуть масштабні дослідження.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *