ОСТАННІ НОВИНИ

Зеленський ввів санкції проти Богуслаєва та ще понад 230 росіян

Андрій Котенський

|

Президент України Володимир Зеленський запровадив 10-річні санкції проти колишнього президента «Мотор Січі» – держзрадника В’ячеслава Богуслаєва. Окрім нього у санкційному списку ще кілька українців та понад 230 росіян.

Також санкції запроваджені проти Мінфіну РФ та Ради Федерації Федеральних зборів РФ.

Окрім того під санкціями опинилися 154 компанії з Росії та одна з окупованого Мелітополя.

Ще одним указом президент запровадив санкції проти 225 російських компаній та ще 33 росіян. Санкції передбачають блокування активів і обмеження торговельних операцій.

Зазначимо, що раніше генпрокурор Андрій Костін вже публічно говорив, що на початку повномасштабної війни Богуслаєв наказав розукомплектувати гелікоптери, щоб українські льотчики не могли ними скористатися.

Наприкінці жовтня 2022 року президента АТ «Мотор Січ» В’ячеслава Богуслаєва та начальника департаменту зовнішньо-економічної діяльності цього підприємства затримали за підозрою у колабораційній діяльності та пособництві РФ.

За версією слідства, посадовці незаконно постачали Росії гуртові партії українських двигунів для ударних вертольотів Ка-52, Мі-28Н і Мі-8. Схему реалізовували через три країни-посередники на Близькому Сході, в Європі і Східній Азії. Отримані двигуни росіяни масово застосовували для повномасштабного вторгнення в Україну.

Згодом з’ясувалось, що Богуслаєв має російське громадянство з 2000 року та нерухомість у Москві. Шевченківський районний суд помістив його під варту. Також у високо посадовця арештували майна на 1 млрд грн.

В Офісі президента не виключили можливість обміну Богуслаєва на українських військовополонених.

Щодо самої «Мотор Січі», то підприємство націоналізували та призначили туди нового керівника.

Нещодавно стало відомо, що В’ячеслав Богуслаєв, якого підозрюють у роботі на Росію, перешкоджав передачі бойового вертольота українській розвідці вже під час повномасштабного вторгнення.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *