ОСТАННІ НОВИНИ

Два Герої війни стали співзасновниками благодійного фонду «Незламні»

Андрій Котенський

|

Постраждалі на фронті військові Сергій Костюченко та Єгор Олійник, яких рятували від поранень на фронті у Національному реабілітаційному центрі «Незламні», стали співзасновниками благодійного фонду «Незламні». Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

Головна благодійного фонду «Незламні» – залучення коштів на благодійні та соціальні проєкти для забезпечення діяльності Національного реабілітаційного центру «Незламні», який створюють на базі Першого медобʼєднання Львова.

Сергій Костюченко та Єгор Олійник – військові, яких після важких поранень протезували у РЦ «Незламні», стали співзасновниками Фонду, аби воїни та цивільні, які постраждали у війні, отримали найфаховішу медичну допомогу.

Благодійний фонд «Незламні» очолила громадська діячка та журналістка Ірина Заславець.

Нагадаємо, у Києві презентували Національний реабілітаційний центр НЕЗЛАМНІ та повідомили, що новий корпус реабілітації центру відкриють у квітні 2023 року.

Раніше стала відома дата відкриття сучасного корпусу РЦ «Незламні» у Львові.

Як відомо, за час повномасштабної війни у львівському реабілітаційному центрі «Незламні» надали допомогу більше 7000 поранених українців. Це військові, цивільні, а також понад 250 дітей. Так, тут встановили протези ноги 52-річному військовослужбовцю і 48-річному херсонцю, протез суглоба 45-річному захиснику, а також протез руки бойовому медику.

Сам реабілітаційний центр «Незламні» має статус національного. На його розбудову збирають кошти. Влітку на благодійному форумі на це зібрали перші 2,1 млн євро. Також фінансово долучитись до будівництва нещодавно погодилась Австрія.

Окрім того, американська гуманітарна організація Direct Relief надасть 1 мільйон доларів на придбання критично необхідного обладнання для Національного реабілітаційного центру «Незламні».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *