ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові медики встановили чоловіку протез всього за чотири години

Анастасія Диняк

|

Всього за чотири години у Національному реабілітаційному центрі НЕЗЛАМНІ Першого медичного об’єднання Львова виготовили і встановили протез чоловікові з Херсона. Він втратив кінцівку на другий день війни і не ходив більше семи місяців. Нову для України технологію привезли майстри з Hangers Clinic (США). Про це Львівському порталу повідомили в пресслужбі Львівської міської ради.

48-річний Олег Горділей втратив ногу на другий день повномасштабного вторгнення. Це було 25 лютого у Херсоні під час обстрілу Антонівського мосту. Чоловік зупинився біля блокпосту українських військових, коли туди прилетіло дві російські ракети. Автівка згоріла вщент. Йому самому перебило ноги. Праву – врятувати не вдалося. За ліву лікарі досі боряться. Уже восьмий місяць вона нерухома, а чоловік через це не міг навіть стати на милиці. Побут був нестерпним.

У Львові, в центрі НЕЗЛАМНІ Олег зустрівся з Тодді Стоуном – протезистом зі світовим ім’ям, який вже понад 35 років протезує дорослих та дітей, але зараз приїхав в Україну з технологією швидкого протезування, щоб допомогти українцям.

«Це неймовірно чуттєва історія. Олег мріяв знову ходити. Тодді – поставив на ноги тисячі людей по всьому світі. Але, коли виготовив протез Олегу, заплакав», – зазначили у Першому ТМО.

Раніше Львівський портал повідомляв, що у Львові збудують реабілітаційний центр для важкопоранених у війні. На будівництво Національного реабілітаційного центру «Незламні» у Львові на благодійному форумі зібрали перші 2,1 млн євро.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *