ОСТАННІ НОВИНИ

Стала відома дата відкриття корпусу РЦ «Незламні» у Львові

Андрій Котенський

|

Під час презентації Національного реабілітаційного центру «Незламні» у Києві стало відомо, що новий корпус медзакладу у Львові відкриють вже цьогоріч у квітні. Це буде семиповерхова будівля для реабілітації з терапевтичною квартирою та магазином, аби пацієнт міг максимально підготуватися до нових умов життя. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

Як відомо, у реабілітаційному центрі, який у Львові створюють в структурі Першого медобʼєднання, використовують найсучасніше обладнання та новітні методики для відновлення повноцінного життя військових та тих цивільних, які отримали травми внаслідок збройної агресії рашистів.

«З початку повномасштабного вторгнення Львів став тилом для українців, які рятуються від війни. Місто прийняло понад 5 мільйонів людей, серед них – 11 тисяч поранених. Їхнє лікування та відновлення взяв на себе Національний реабілітаційний центр «Незламні» UNBROKEN», – повідомив мер Львова Андрій Садовий.

Щороку отримувати допомогу у РЦ «Незламні» зможуть 10 тисяч українців.

«В новому корпусі реабілітаційного центру встановлять новітнє обладнання: роботизовану систему ходьби, екзоскелети, роборукавички, які допомагають рухати рукою, тощо. Будується також басейн, адже реабілітація у воді – невід’ємна складова відновлення. Водночас тут створюють реабілітаційні зали з підйомниками, аби прикуті до ліжка пацієнти могли переміститися до басейну чи реабілітаційної кімнати», – йдеться у повідомленні.

Тут також обладнають ерготерапевтичну квартиру з кухнею, де пацієнтів вчитимуть знову про себе дбати. Ерготерапевти допомагатимуть знову тримати в руках зубну щітку чи олівець. Також тут створять імітацію магазину, де пацієнти зможуть тренуватися робити покупки.

Фахівці з фізичної реабілітації працюватимуть пліч-о-пліч з психологами та психотерапевтами.

За словами генерального директора Першого медоб’єднання Львова Олега Самчук, майбутній корпус реабілітації з’єднаний із головним корпусом лікарні Національного реабілітаційного центру «Незламні». Повний цикл надання допомоги забезпечить співпраця з хірургами, травматологами та іншими фахівцями, які працюють в команді медзакладу, а також доступність до всього необхідного діагностичного обладнання. Допомогу в Реабілітаційному корпусі отримуватимуть пацієнти стаціонару – для них передбачено 54 ліжка на двох поверхах. Також передбачений денний стаціонар та амбулаторна допомога.

«Наше завдання – допомогти пацієнту реалізувати його цілі. Саме це лежить в основі підходу до реабілітації у світі. Мінімальне завдання реабілітаційної команди – дати пацієнту всі необхідні інструменти, аби він міг повернутися до побуту і бути в ньому максимально самостійним», – пояснив Олег Самчук.

Як відомо, реабілітаційний корпус створюють на базі старого корпусу поліклініки. Першими партнерами цього проєкту стали Червоний Хрест, Польща, місто-партнер Львова Фрайбург. Частину реабілітаційного обладнання, необхідного для роботи центру, вже надали Швейцарія та Німеччина.

Національний центр реабілітації «Незламні» на базі Першого медоб’єднання Львова – це унікальне місце, де кожен, хто постраждав від війни, отримує шанс бути врятованим та отримати якісну реабілітацію. З кожним таким українцем там працює мультидисциплінарна команда: хірург, травматолог, протезист, психотерапевт, фахівець із реабілітації. Пацієнт не шукає допомоги за кордоном чи в кількох різних закладах, він отримує її в одному центрі.

Аби українці якомога швидше могли відновитися після бойових травм, у центрі «Незламні» запустили програму протезування. Окрім звичайних протезів, спеціалісти Центру розпочали встановлювати пацієнтам біонічні протези.

Раніше повідомлялось, що за час повномасштабної війни у львівському реабілітаційному центрі «Незламні» надали допомогу більше 7000 поранених українців. Це військові, цивільні, а також понад 250 дітей. Так, тут встановили протези ноги 52-річному військовослужбовцю і 48-річному херсонцю, протез суглоба 45-річному захиснику, а також протез руки бойовому медику.

Сам реабілітаційний центр «Незламні» має статус національного. На його розбудову збирають кошти. Влітку на благодійному форумі на це зібрали перші 2,1 млн євро. Також фінансово долучитись до будівництва нещодавно погодилась Австрія.

Окрім того, американська гуманітарна організація Direct Relief надасть 1 мільйон доларів на придбання критично необхідного обладнання для Національного реабілітаційного центру «Незламні».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *