ОСТАННІ НОВИНИ

Цей тиждень може бути таким же складним, Росія готує нову атаку, – Зеленський

Наталя Дуляба

|

Президент Володимир Зеленський попередив українців, що цей тиждень може бути таким же складним, як і минулий, оскільки російські окупанти готують новий масований удар. Про це він сказав 27 листопада у своєму вечірньому зверненні.

«Ми розуміємо, що терористи готують нові удари. Ми це точно знаємо. І поки в них є ракети, вони не заспокояться, на жаль. Тиждень, що починається, може бути таким же складним, як і цей, що минає. Наші сили оборони готуються. Вся наша держава готується. Всі сценарії опрацьовуємо, зокрема з нашими партнерами.

І має бути готовою наша з вами єдність. Тому, будь ласка, не залишайте без допомоги всіх тих, кому можете допомогти. І, будь ласка, на тижні зважайте на сигнали повітряної тривоги. Всі разом, допомагаючи одне одному, ми пройдемо і цей виклик війни – цю зиму, це намагання Росії використати холод проти людей», – сказав глава держави.

Володимир Зеленський подякував енергетикам, комунальникам, працівникам ремонтних бригад, місцевій владі та бізнесу за всі ті сили, які вони вклали у відновлення електропостачання після масованого ракетного удару Росії 23 листопада. Станом на вечір неділі, 27 листопада, за його словами, в областях діють лише стабілізаційні графіки знеструмлень.

«Я дякую тисячам людей, які по всій країні працювали цілодобово, щоб повернути світло, повернути людям воду, повернути нам з вами тепло та зв’язок. Українська єдність знову й знову демонструє свою силу, демонструє нашу результативність. Я дякую всім українським підприємцям, які зараз роблять свої офіси, відділення, кафе та інші об’єкти новими Пунктами незламності. Які роблять усе, щоб допомогти людям. Наша здатність допомагати одне одному й дбати про тих, кому найскладніше, наша взаємодопомога є одним з елементів захисту від терору та нашою силою», – підкреслив президент.

Зазначимо, напередодні керівник фракції «Слуга народу» Давид Арахамія також говорив, що наступний тиждень може бути дуже важким, адже рашисти готують чергову атаку на енергетичну систему України.

Українська розвідка попереджала, що на підготовку нової масованої ракетної атаки Росії потрібно близько тижня. Тому наступного удару Кремль може завдати наприкінці листопада – на початку грудня.

Нагадаємо, дотепер російські окупаційній війська регулярно здійснили сім масованих ракетних ударів по енергетичній інфраструктурі України: 10 жовтня, 11 жовтня, 17 жовтня, 31 жовтня, 11 листопада, 15 листопада та 23 листопада.

23 листопада рашисти випустили по Україні сім десятків ракет, 51 із них збила ППО. Були влучання в об’єкти енергетики, тому у всіх областях ввели екстрені знеструмлення. Без світла залишились всі українські АЕС, а також більшість тепло- та гідроелектростанцій. Дотепер українській енергосистемі бракує 20% потужностей.

Ще до останнього удару Кремль уже вивів із ладу майже половину енергосистеми України. В «Укренерго» констатували, що після шести масованих атак РФ в Україні практично не залишилось неушкоджених ТЕС і ГЕС.

Енергетики кажуть, що через значні пошкодження в енергетичній системі світло українцям вимикатимуть щонайменше до кінця березня.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *