ОСТАННІ НОВИНИ

Росіяни знеструмили всі АЕС та більшість ТЕС і ГЕС, – Міненерго

Анастасія Диняк

|

Унаслідок масового ракетного удару усі українські АЕС тимчасово знеструмлено. Також без електропостачання більшість теплових та гідроелектростанцій. Про це повідомили у Міністерстві енергетики України.

Так, 23 листопада російські військові вчергове атакували енергетичну інфраструктуру України. Тимчасово знеструмлені всі атомні станції, а також більшість теплових та гідроелектростанцій. Окрім того, окупанти пошкодили об‘єкти електропередачі.

У Міненерго зазначили, що без електропостачання залишилася переважна більшість споживачів у всіх областях України. Відсутність електроенергії може вплинути на наявність тепло- та водопостачання.

«Енергетики вже працюють і роблять все можливе для якнайшвидшого відновлення електропостачання. Але, зважаючи на масштаби уражень, нам знадобиться час», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, через зниження частоти в енергосистемі України на Рівненській, Південноукраїнській та Хмельницькій АЕС спрацював аварійний захист, внаслідок чого всі енергоблоки були автоматично відключені. Наразі вони працюють у проєктному режимі, без генерації у енергосистему.

Раніше повідомлялось, що під час масованої ракетної атаки 23 листопада Росія влучила по українських енергетичних об’єктах. У всіх регіонах почались аварійні знеструмлення.

ППО збили 51 із 70 ракет, що рашисти випустили по Україні

На превеликий жаль, внаслідок чергової терористичної атаки Росії, загинули люди, є влучання в житлові будинки.

23 листопада по Львівщині влучили дві ракети. Три райони із семи залишились без світла.  Це 1.5 млн абонентів. Місто Львів також залишилось повністю знеструмленим.

Не виключено, що у знеструмлених районах будуть розгорнуті Пункти незламності.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *